La CUP vol ser acusació en el cas Manga per l'«opacitat de la Diputació»

Lluc Salellas denuncia que es tracta del «cas de corrupció més important que afecta les comarques gironines»

09.03.2016 | 07:25
Lluc Salellas.

El portaveu de la CUP a la Diputació de Girona, Lluc Salellas, ha anunciat que es presentaran com a acusació popular en el cas Manga. Salellas, que considera que es tracta del «cas de corrupció més gran que afecta les comarques gironines», vol tenir accés al màxim d'informació possible sobre com funcionava la presumpta trama que afecta empresaris i a polítics de la demarcació.

L'escàndol de corrupció per adjudicacions fraudulentes amb epicentre al Consell Comarcal de la Seva va esclatar el febrer del 2013 i es va saldar, inicialment, amb nou detinguts, quatre d'ells a les comarques gironines. Entre aquests, hi havia el llavors president del Consell Comarcal de la Selva i alcalde de Sant Hilari Sacalm, Robert Fauria (CiU), -imputat per suborn i tràfic d'influències i que va quedar en llibertat després d'abonar 18.000 euros de fiança- i el cap del Departament d'Organització de Serveis a la Ciutadania del Consell Comarcal de la Selva, Joan Carles Feliu, que va quedar en llibertat després de pagar una fiança de 5.000 euros.

La formació anticapitalista ha iniciat els tràmits i mitjançant un procurador de Lugo i presentarà la documentació per participar en el procés judicial. D'aquesta manera, la CUP vol aconseguir ultrapassar el «bloqueig i l'opacitat» a la qual es veuen sotmesos en la Diputació de Girona i el Consell Comarcal de la Selva. Va lamentar que des de fa unes setmanes no reben els expedients en els terminis habituals i tampoc se'ls permet tenir fotocòpies de les informacions que demanen.

El portaveu cupaire va relatar que des que va arribar a la Diputació, fa 8 mesos, amb l'assessor del grup, han pogut presentar unes 60 preguntes sobre expedients. «A l'inici era un funcionament correcte i ens responien la informació de forma clara i ràpida dins dels terminis», va dir.

Lluc Salellas va explicar dos casos en els quals en les darreres setmanes han vist com se'ls vetava l'accés a expedients. A més també denunciar que es va impedir la revisió d'expedients per part dels seus assessors al Consell de la Selva. Va voler fer una denúncia pública per aconseguir que la Diputació actuï amb transparència.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema