El col·lectiu feminista la Dalla de la Garrotxa, juntament amb els col·lectius feministes Malapècora de Girona, Heretges de Banyoles i Feministes de la UdG, ha decidit realitzar una campanya per tal de reivindicar el paper de les dones en l'espai públic. La Dalla va comunicar ahir que -en el seu criteri- encara no hi tenen una presència igualitària.

Elles ho argumenten: «Els carrers de la ciutat d'Olot, per exemple, porten majoritàriament nom d'home. A més a més, en altres espais de reconeixement públic com el pregó de Festes del Tura o la galeria d'olotins il·lustres de la Sala de Plens de l'Ajuntament, les dones hi són poc representades».

Sobre els pregons compten: «Des del 1966 fins avui, de 50 pregons realitzats, només dos han estat elaborats per dones: els de Margarita Casacuberta i de Maria del Tura Bolòs, la resta els han protagonitzat homes o bé entitats rellevants de la ciutat».

També argumenten la manca de dones a la Galeria dels Olotins il·lustres. Afirmen: «El mateix passa a la Sala de Plens, on només hi ha reconeguda la trajectòria d'una dona: Lliberada Ferrarrons».

Davant de les evidències, la Dalla apunta: «És per això, que a part d'un manifest, que hem elaborat de forma conjunta entre els col·lectius feministes de la província de Girona per a exigir igualtat tant en l'espai públic com en el privat»

A més, conviden: «Des de la Dalla també volem animar els olotins i les olotines a participar a la manifestació que tindrà lloc el dia 8 de març a Girona, que sortirà de la Plaça Independència a les 19.00 del vespre, per tal de reivindicar els drets de les dones treballadores en tots els àmbits, espais i situacions».

Activitats

Per avui -dia 8 de febrer- preveuen instal·lar una exposició de carrer titulada: «Les dones hi érem, hi som i hi serem». Segons elles, «l'exposició permetrà conèixer la trajectòria vital d'activistes femenines i pels drets civils, humans i polítics dels 5 continents. Complementaran l'exposició amb una ruta pels carrers. El recorregut servirà per proposar noms de dona a cada carrer.

Per dissabte -dia 12 de març a les 12 hores- han programat un col·loqui del psicòleg Ruben Sánchez al local de la CNT d'Olot. Dinamizarà un col·loqui sobre el paper dels homes en el feminisme. El mateix dia, a les 20,30 hores faran teatre feminista i sopar a l'Espal l'Ideal.