Reivindiquen el paper de la dona en els noms dels carrers d´Olot

La Dalla ha elaborat un manifest, en el qual reclamen la igualtat tant en l'espai públic com el privat

09.03.2016 | 07:25

El col·lectiu feminista la Dalla de la Garrotxa, juntament amb els col·lectius feministes Malapècora de Girona, Heretges de Banyoles i Feministes de la UdG, ha decidit realitzar una campanya per tal de reivindicar el paper de les dones en l'espai públic. La Dalla va comunicar ahir que -en el seu criteri- encara no hi tenen una presència igualitària.

Elles ho argumenten: «Els carrers de la ciutat d'Olot, per exemple, porten majoritàriament nom d'home. A més a més, en altres espais de reconeixement públic com el pregó de Festes del Tura o la galeria d'olotins il·lustres de la Sala de Plens de l'Ajuntament, les dones hi són poc representades».

Sobre els pregons compten: «Des del 1966 fins avui, de 50 pregons realitzats, només dos han estat elaborats per dones: els de Margarita Casacuberta i de Maria del Tura Bolòs, la resta els han protagonitzat homes o bé entitats rellevants de la ciutat».

També argumenten la manca de dones a la Galeria dels Olotins il·lustres. Afirmen: «El mateix passa a la Sala de Plens, on només hi ha reconeguda la trajectòria d'una dona: Lliberada Ferrarrons».

Davant de les evidències, la Dalla apunta: «És per això, que a part d'un manifest, que hem elaborat de forma conjunta entre els col·lectius feministes de la província de Girona per a exigir igualtat tant en l'espai públic com en el privat»

A més, conviden: «Des de la Dalla també volem animar els olotins i les olotines a participar a la manifestació que tindrà lloc el dia 8 de març a Girona, que sortirà de la Plaça Independència a les 19.00 del vespre, per tal de reivindicar els drets de les dones treballadores en tots els àmbits, espais i situacions».

Activitats
Per avui -dia 8 de febrer- preveuen instal·lar una exposició de carrer titulada: «Les dones hi érem, hi som i hi serem». Segons elles, «l'exposició permetrà conèixer la trajectòria vital d'activistes femenines i pels drets civils, humans i polítics dels 5 continents. Complementaran l'exposició amb una ruta pels carrers. El recorregut servirà per proposar noms de dona a cada carrer.

Per dissabte -dia 12 de març a les 12 hores- han programat un col·loqui del psicòleg Ruben Sánchez al local de la CNT d'Olot. Dinamizarà un col·loqui sobre el paper dels homes en el feminisme. El mateix dia, a les 20,30 hores faran teatre feminista i sopar a l'Espal l'Ideal.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Què fer aquest dissabte a la festa major de Banyoles

Què fer aquest dissabte a la festa major de Banyoles

Consulta el programa d'actes de la Festa de Sant Martirià

Què fer aquest diumenge a la festa major de Banyoles

Què fer aquest diumenge a la festa major de Banyoles

Consulta el programa d'actes de la Festa de Sant Martirà

La regressió dels boscos de ribera encareix el cost per fer aigua potable

La regressió dels boscos de ribera encareix el cost per fer aigua potable

L'ACA reconeix que una de les causes de l'estat d'aquests ecosistemes és «la reducció dels cabals...

Les fires i festes imprescindibles del diumenge a Girona

Les fires i festes imprescindibles del diumenge a Girona

La festa major de Banyoles, la Fira de la Castanya de Viladrau, i la Fira del Bolet a Albanyà...

Deu propostes per gaudir del cap de setmana a Girona

Deu propostes per gaudir del cap de setmana a Girona

Música, teatre fires i festes formen part de la nostra selecció

Enllaços recomanats: Premis cinema