Comencen les obres de la calšada del pont de Besal˙

InstalĚlen l'estructura metÓlĚlica per aixamplar el trašat

09.03.2016 | 13:50
Els camions, treballant al Pont de Besal˙.

L'empresa encarregada de les obres de reparació del pont de la C-66 al pas per Besalú ha començat les obres de la calçada. Han començat la primera fase d'uns 50 metres, en la qual han posat una estructura metal·lica per tal de sostenir les parts que eixamplen el pont a banda i banda

Avui, al matí una grua despenjava els cubs del formigó que sortien d'un camió cuba. Al final de les obres, la calzada d'una llargada de 210 metres, tindrà una amplada de 6 metres que permetrà un pas de vianants còmode d'1.5 metres a la banda esquerra.

Els operaris ja han arrencat la totalitat de la barana protectora. La previsió es que en el seu lloc n'hi posin una de pedra adequada a l'entorn. De fet, un cop estiguin acabades les obres, la millora de la zona de vianants convertirà el pont en un mirador del pont medieval i de la part de la muralla.

Per tal d'aprofitar la millora del pont i donar-li un aspecte més adequat als valors medievals de la localitat i reduir les molèsties de les obres. L'Ajuntament i els veïns han creat una comissió de seguiment de les obres. Entre altres coses, van fer una auditoria acústica que va derivar en controls de sonometria.

Les obres de rehabilitació i millora de pont estan pressupostades, amb un 1.200.000 euros. La previsió és que les obres estiguin acabades a l'estiu. Per tal d'evitar molèsties als visitants, l'Ajuntament preveu instal·lar plafons amb informació sobre les alternatives de circulació que hi ha per accedir al centre.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllašos recomanats: Premis cinema