L'adjudicació del servei de menjador escolar mou milions i a Girona hi ha un cas que ha motivat una investigació judicial, el del Consell Comarcal de la Selva. La raó és que va realitzar una oferta prohibitiva per a petites i mitjanes empreses, que la jutgessa que instrueix el cas Manga considera que presumptament s'hauria pactat amb l'empresa adjudicatària, un cas que va avançar Diari de Girona. Aquest Consell ostenta un rècord: l'adjudicació més cara del servei, per 29,2 milions d'euros.

En el cas del Consell de la Selva, el servei de menjador a gairebé totes les escoles de la comarca es va adjudicar, el juny de 2013 i per a 8 anys, a Eurest Colectividades SL. En relació amb el Consell Comarcal de la Selva, l'exconsellera d'Ensenyament, Irene Rigau, es va desvincular de la licitació però va explicar que la seva recomanació va ser que «es fragmentés en lots, per poder atendre millor les demandes específiques de les escoles».

El Consell del Gironès és el que ha fragmentat més l'oferta, en zones escolars i per a períodes d'un màxim de quatre anys. En concret, entre 2013 i 2014, l'ens va crear set lots diferents que va licitar per quasi 1,2 milions d'euros i que es van adjudicar a les empreses Capgir Gestió de Serveis, Serhs Food Area i Catering Vilanova SL.

Al Pla de l'Estany es va realitzar un procediment obert i amb publicitat, al qual només es va presentar Càtering Vilanova SL i el Consell Comarcal li va adjudicar per 43.312,10 euros el servei de l'únic menjador d'una escola pública que gestiona -12 estan al càrrec d'AMPA i una de l'Ajuntament de Banyoles. Per la seva banda, el Consell del Baix Empordà ha adjudicat una pròrroga d'un any per a aquest curs, per als vuit centres que gestiona, amb un import de 2,6 milions. En la seva compareixença d'ahir, el sindicat Ustec·STEs va assenyalar el monopoli de Sers a l'Alt Empordà. Al Ripollès, el setembre de 2014 es va dur a terme l'última adjudicació, amb un procediment obert al qual només es va presentar Hostesa -amb un pressupost de 64.024,80 euros- i un altre de negociat també amb un sol aspirant, La Teuleria -aquest per 17.133,66 euros. Finalment, l'adjudicació del servei de menjador per part del Consell Comarcal de la Garrotxa es va fer el juny de l'any passat, que va recaure en Serunión, per 4 anys -prorrogables per dos més- i per valor de 4 milions.