Els veïns de Santa Pau i les persones que van col·laborar en el rodatge del film El pregón, a l'agost, tindran l'oportunitat de veure l'estrena del film en el mateix dia i abans d'hora que tots els cinemes de l'Estat. El divendres dia 18 de març, El pregón estarà a les cartelleres de tots els multicinemes de l'Estat i quan obrin (en la seva major part a la tarda) els espectadors podran seguir les desventures dels personatges protagonitzats per Andreu Buenfuente, Berto Romero, Jorge Sanz, Belén Cuesta i Goyo Jiménez. A Santa Pau, projectaran el film a la una del migdia al Centre Cívic.

«No sabem si hi haurà molta o poca gent», ha opinat Josep Companys (alcalde per Units per Santa Pau-ERC). Segons ell, els que sí hi seran són els actors Andreu Buenafuente i Berto Romero i el director Dani de la Orden. La voluntat de la productora -segons Companys- és agrair la col·labaració dels veïns de Santa Pau en el rodatge i fer possible que els extres puguin veure el film.

Amb la mateixa voluntat, hi haurà una projecció a les 20.30 hores, també del divendres dia 18 de març, als cinemes Olot. El preu per a les persones que hagin demanat entrada abans a l'Ajuntament de Santa Pau serà de 2 euros.

Abans de la projecció als cinemes d'Olot, hi haurà l'emissió en directe, des de Santa Pau, del programa La ventana de la Cadena Ser. Per tant, el periodista Carles Francino també serà a Santa Pau el dia 18 de març. La ventana és el programa capdavanter d'entre les emissores de ràdio espanyoles les tardes de dilluns a divendres. L'horari d'emissió va de les 16 a les 19 hores.

Amb una espècie de festa del cinema, Santa Pau clourà el temps de protagonisme que li va donar el rodatge de el Pregón. La filmació va durar de principis d'agost fins a mitjans setembre de l'estiu passat. En aquest període, molts veïns del poble i de la Garrotxa van fer d'extres remunerats. A més, el poble va acollir els actors i els tècnics que, si bé disposaven de servei de càtering, també es van interessar per la cuina del territori. Molts dels integrants del film van pernoctar a Santa Pau durant tot el rodatge. La filmació va tenir efectes econòmics.