L'Ajuntament de la Vall d'en Bas ha signat el conveni conegut com a Campus d'Arqueologia UAB de la Vall d'en Bas. L'acord ha estat establert amb la Universitat Autònoma de Barcelona. La conseqüència del conveni és que els jaciments de la Dou i de l'Aubert de la Vall d'en Bas han quedat sota el paraigüa de la UAB. És a dir, estan al mateix nivell de protecció i estudi que la Draga de Banyoles, la Torre Llauder de Mataró, la Roca dels Bous a la Noguera, el Castellot de Bolvir a la Cerdanya i les mines Prehistòriques de Gavà.

Per a la Vall d'en Bas, l'acord implica una posada en valor del seu patrimoni arqueològic. Es veu que les últimes descobertes manifesten una importància enorme de les restes antròpiques i faunístiques trobades als jaciments de la Dou i de l'Aubert.

A més, entrar a formar part del campus significa augmentar la mobilitat dels arqueòlegs durant les excavacions, millorar l'eficàcia en burocràcia, millorar els serveis i equipaments als investigadors i, per tant, facilitar la investigació i les publicacions sobre els jaciments de la Vall d'en Bas.

Els efectes de l'acord es faran visibles amb xerrades de membres de la UAB a l'Ecomuseu.