La lluita contra les drogues del Servei de Vigilància Duanera ha protagonitzat capítols de renom a la província, com el del febrer de 2013 en el qual, en col·laboració amb la Policia Nacional, va desarticular una banda de 23 traficants establerts a les comarques gironines que traficaven amb marihuana i cocaïna a França i Finlàndia obtenint uns rèdits de 100.000 euros mensuals.

La trama utilitzava mules que viatjaven des dels aeroports de Girona o Barcelona fins a Estònia portant quilos de marihuana camuflada dins maletes. Un cop a Tallin, agafaven un ferri i arribaven fins a Hèlsinki, on feien la compravenda. També es dedicaven a la cocaïna i per això els van comissar quatre quilos ?d'aquesta substància, que es dedicaven a tallar en laboratoris ambulants.

Quatre mesos abans d'aquest operatiu, la Policia Nacional també va desarticular a Riudellots de la Selva una altra xarxa de traficants als quals havien enxampat rebent un contenidor ple de ferralla procedent de Colòmbia amb 120 quilos de cocaïna a l'interior. La nau l'havia llogada un empresari gironí, que va ser detingut juntament amb dos assessors de la capital provincial que es van desvincular del cas, i dues persones més de nacionalitat colombiana.M.Sgirona