L'equip de govern de CiU de la Diputació de Girona va respondre ahir les declaracions de dilluns del diputat de la CUP a la corporació, Lluc Salellas, que va acusar la institució d'opacitat. En un comunicat, la Diputació va detallar que Salellas no ha sol·licitat a Xaloc informació del cas Manga, ja que no consta al registre general d'entrada de documents d'aquest organisme autònom. Així mateix, la corporació -que presideix Pere Vila (CDC)- va valorar que ni la Diputació ni cap organisme autònom depenent disposa de documentació del cas Manga. Ara bé, Salellas va aclarir ahir que la CUP no ha demanat informació del cas Manga a Xaloc, sinó que ho ha fet al Consell Comarcal de la Selva. Per això, Salellas va destacar que l'acusació d'opacitat del cas Manga es dirigia a l'ens comarcal i no a Xaloc.

En el mateix comunicat, la Diputació de Girona també va explicar que dilluns Salellas es va reunir amb tècnics de Xaloc per «posar al seu abast tota la informació requerida» i la institució va afegir que les peticions del diputat de la CUP «han estat en tot moment ateses». Una afirmació que Salellas va titllar ahir de falsa perquè va insistir que encara no ha rebut resposta d'una sol·licitud que va presentar fa més d'un mes sobre les bestretes de Xaloc. També Salellas va precisar que la trobada de dilluns a Xaloc va ser per tractar la informació avançada per Diari de Girona del contracte de l'organisme autònom a una empresa on treballa un imputat del cas Manga.

Davant les declaracions de Salellas del fet que la corporació actua amb una opacitat creixent, la Diputació de Girona va assegurar ahir «categòricament» que les paraules del diputat de la CUP «no s'ajusten a la veritat». Tot i això, Salellas va recordar que s'han deixat de facilitar fotocòpies de determinats expedients administratius.