L'adequació dels portals informàtics exigits per la Llei de Transparència és més lenta del que en principi s'havia previst als municipis de la Garrotxa. Si bé la major part ja han posat la finestra a les seves pàgines web, la majoria encara estan lluny de tenir penjats els 127 temes que marca la llei.

El 25 de gener, el Consell Comarcal de la Garrotxa va crear la Comissió de Treball en matèria de Transparència del Consell Comarcal de la Garrotxa per tal de realitzar l'adequada publicació i gestió.

Fa pocs dies, el conseller comarcal de Noves Tecnologies, Jordi Cargol, va explicar que al seu poble Sant Jaume de Llierca, on és l'alcalde, confien tenir entrades un 50% de les demandes de la llei en el termini de 5 o 6 mesos.

A Santa Pau, en el darrer ple, els regidor Narcís Feixas va explicar que si bé disposen d'una pàgina reconeguda i molt actualitzada tenen dificultats per entrar tot el que els demanen. El problema és que el portal els queda penjat.

L'Ajuntament de Sant Joan les Fonts fa quasi un any que té el portal de transparència obert, però les actualitzacions de les actes dels plens daten del 2015. El mateix passa en la major part dels municipis de la comarca.

Olot, el municipi més gran, també avança en l'actualització de les dades. Un de les darreres novetats va ser l'emissió en directe dels plens. Si bé no és una exigència de la llei, l'Ajuntament va considerar bo de fer-ho, perquè els grups de l'oposició li ho havien demanat.

Un dia després de l'emissió en directe, els plens queden gravats a la pàgina web de l'Ajuntament i al motor de cerca de vídeos You-Tube.