L'Ajuntament d'Olot revestirà la barana que va des del carrer Roser fina a l'Arxiu Comarcal. La protecció tindrà la funcio d'evitar que, durant els dies de calor de l'estiu, els vianants que hi posin la mà es cremin.

Ho va anunciar el regidor d'Atenció a les Persones, Josep Berga, a la compareixença d'ahir. Va dir: «La barana en ser de metall durant el dia crema».

Per tal, posar proteccions a la barana, Berga va assenyalar que la Junta de Govern va aprovar una memòria valorada de 2.924 €. La inversió també servirà per millorar l'il·luminacó del vial que hi ha al costat de la barana.

Va explicar: «Ho farem perquè en hores fosques la zona del capdemunt del Firal fins l'arxiu és complicada». Es tracta d'una vial que si bé conduex a la porta de l'Arxiu que només obres matins i tardes, també serveix per arribar fins a la plaça de l'Arxiu, al costat de la plaça de braus i arribar fins al cementiri i el barri del Morrot.

Berga va precisar: «L'aprovació de la memòria valorada no vo dir que ja s'execut». Va indicar que l'Ajuntamebt està pendent del tancament de l'exercici del 2015. «Llavors -va explicar-, sabrem de quants diners podrem disposar per aquestes inversions i així ho tindrem preparat per la contractació».

Des de la seva posada en servei al 2011, l'edifici de l'Arxiu ha estat motiu de diferents adequacions pràctiques. Entre elles hi ha la millora de la climatització de la sala Torín.