Les nevades, que han estat protagonistes al Pirineu de Catalunya, Andorra i França des de l'entrada de març, han deixat les pistes en excel·lents condicions per afrontar un cap de setmana en el qual la competició serà també protagonista. Diferents proves de caràcter popular tindran lloc en estacions com Vallter 2000, Masella, Espot, Baqueira Beret, Vall de Nuria, que organitza també una activitat de construcció d'iglús, o Port Ainé.

Les estacions gironines estan d'enhorabona i algunes, com Masella, ja anuncien que el cap de setmana es presenta «immillorable» perquè la meteorologia apunta sol i neu pols «d'una qualitat boníssima» amb gruixos d'entre 45 centímetres al Pla de Masella (1.600 metres), 80 centímetres a la Tosa (2.535 metres) i 95 centímetres al sector Cap del Bosc (2.150 metres).

Una situació similar passa a La Molina, que té obertes 39 de les 61 pistes amb 44 quilòmetres esquiables i un gruix de neu d'entre 30 i 90 centímetres.

A Vallter 2000 hi ha 7 pistes obertes, de les 13 que té en total, que sumen 10 quilòmetres esquiables. El gruix de neu és d'entre 38 i 60 centímetres.

La neu també permetrà que la Vall de Núria pugui dur a terme la construcció d'iglús prevista per a aquest cap de setmana. De les 11 pistes de què disposa 9 estan obertes, i sumen 7 quilòmetres esquiables (el 86% de l'estació).

Les neveades també s'han fet notar a Baqueira-Beret i les estacions andorranes.