L'Oficina Local d'Habitatge d'Olot durant el 2015 va fer 35 gestions relacionades amb la pobresa energètica. Josep Berga (regidor d'Habitatge per CiU) ha explicat: «Són accions relacionades amb la Llei 24/2015 de mesures urgents per afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i de la pobresa energètica». Berga ha opinat que la crisi no està acabada i ha exposat que la gestió de temàtiques relacionades amb la mala economia global per part de l'Oficina d'Habitage són moltes.

Berga va donar les dades a la presentació de les atencions de l'Oficina Local d'Habitatge fetes durant el 2015. En el mateix acte, Míriam Paredes (responsable de l'Oficina) va puntualitzar que tramitar un informe de pobresa energètica dura 6 hores i amb ell s'evita que les companyies facin talls d'aigua i de llum. També va recordar que l'Ajuntament disposa d'un fons solidari amb SOREA (companyia de l'aigua), destinat a afrontar la pobresa energètica en el subministrament de l'aigua.

Més llargues són les sol·licituds per a un dels 270 habitatges del registre d'habitatges buits de la Generalitat que pot reclamar l'Ajuntament. Berga ha explicat que -de moment- l'Ajuntament n'ha reclamat 6. Ha explicat que tots 6 són de famílies en perill d'exclusió residencial. Ha explicat que no els podran cedir per 3 anys a les famílies demandants fins després del 21 de març, quan haurà tingut lloc l'autoliquidació dels habitages buits de grans posseïdors (bancs, immobiliàries i grans propietaris).

Ha comptat que l'Oficina Local d'Habitatge va fer 17.478 atencions al 2015.