Dies convulsos a la Diputació de Girona. El diputat provincial de la CUP, Lluc Salellas, va tornar a denunciar ahir al matí l'opacitat de la corporació. Salellas va anunciar a Twitter que, tot i tenir una notificació favorable de la Diputació, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona va denegar a la formació la consulta d'uns expedients. El diputat va explicar que el 2 de febrer va entrar una petició per poder accedir a uns contractes del Patronat de Turisme. Salellas va afegir que el 16 de febrer la CUP va rebre una notificació de la Diputació -signada amb data 11 de febrer- que autoritzava la consulta que havia sol·licitat la formació sobre uns expedients de contractació.

El diputat va detallar que llavors el partit havia concertat una trobada amb el Patronat de Turisme -que s'havia fixat per ahir a les 11 del matí- per poder accedir als documents. Ara bé, Salellas va destacar que ahir mateix, una hora i mitja abans de la trobada, la CUP va rebre una trucada del Patronat de Turisme en la qual l'organisme va comunicar a la formació que no podia consultar els expedients, ja que el Patronat no tenia l'autorització de la Diputació. Per això, Salellas va qüestionar ahir mateix que la notificació que la CUP havia rebut fa un mes no hagués arribat al Patronat de Turisme.

També va remarcar que l'autorització de la Diputació permetia consultar els expedients tot i que no donava permís per poder fer còpies dels documents. Segons Salellas, els expedients que el partit pretén consultar són de contractacions del Patronat de Turisme en l'àmbit de la comunicació entre els anys 2011 i 2012.

Una «errada» del personal

Sobre la denúncia d'ahir al matí de la CUP, la Diputació va assegurar que es tractava d'una «errada». El cas és que la corporació va precisar que la persona del Patronat de Turisme que havia rebut l'autorització de la Diputació ahir no treballava i que, per aquesta raó, qui va notificar a la formació que no podia accedir als expedients, no tenia constància del permís que ja havia fet arribar la institució. Per això, la Diputació va informar que ahir al migdia va trucar la CUP per anunciar que ja podia consultar els expedients del Patronat.