La Policia Nacional ha desarticulat una organització dedicada a la clonació de targetes de crèdit amb les que van defraudar més de 200.000 euros. Durant l'operació s'han detingut 28 persones relacionades amb la creació i ús de més de 500 targetes falses en diversos punts d'Espanya. A?Vidreres, els agents van arrestar el treballador d'una empresa de transports.

A banda de la Selva també s'han produït detencions i escorcolls a Madrid, Barcelona, ??Úbeda i Huelva. També han desmantellat dos laboratoris de fabricació de targetes de crèdit -a Úbeda i Barcelona- i un taller de falsificació de documents a Madrid. Els membres de la banda obtenien els diners realitzant compres en establiments connivents, tots ells restaurants de menjar turc, o bé adquirint productes informàtics, perfums, tabac, licors i targetes de regal de primeres marques que eren revenuts a tercers. Durant tota l'operació la Policia Nacional ha comissat 141 targetes falsificades, 37 documents d'identitat també falsificats, dos lectors gravadors de targetes, un lector de targetes amb xip, dues micro càmeres per col·locar en caixers automàtics i 13.195 euros, entre altres efectes.

Actuaven a Espanya i França

A finals de l'any 2014 els agents van rebre una denúncia d'una entitat bancària que posava de manifest que un grup de ciutadans d'origen romanès s'estava dedicant a la falsificació de targetes de crèdit i que el seu àmbit d'actuació s'estenia per tot Espanya i ocasionalment a França. Amb les primeres indagacions els investigadors van poder constatar que les dades per a la falsificació de les targetes provenien tant del skimming-còpia de la banda magnètica mitjançant dispositius acoplats en caixers o amb lectors de targetes en comerços connivents- com del pirateig a usuaris de banca en línia. Amb aquests mètodes obtenien els números de comptes bancaris i les claus de les targetes.

També van esbrinar que la banda actuava sota les ordres d'un capitost que rebia les numeracions de les targetes estrangeres per part de proveïdors i facilitava les dades als falsificadors per a la fabricació de les falses, amb les quals després els seus subordinats feien compres en establiments. La trama també tenia especialistes en falsificació documental, comptava amb passadors i membres dedicats a la vigilància.

El paper del veí de Vidreres era aconseguir els números de comptes per falsificar les targetes. I un cop clonades, les passava a camioners perquè les utilitzessin.