Un veí de Llagostera de 63 anys es troba en estat greu a l'hospital Trueta de Girona després que ahir fos víctima de l'atac de dos gossos de la raça pit bull dels seus veïns.

Els animals de raça perillosa van aconseguir sortir de casa i el van agredir mossegant-lo a la cara i el braç, que va acabar trencat. L'home ahir estava pendent d'una operació i d'ingressar a planta, segons van assegurar fonts del centre hospitalari.

Els fets van succeir ahir al voltant de les onze del matí a l'alçada del número 15 del carrer Aiguafina de la urbanització Serra Brava de Llagostera. En aquell moment una veïna sortia del pati de casa amb el cotxe i es va adonar que no havia tancat una porta. Per això, li va demanar al seu veí -la víctima- que li donés un cop de mà.

En aquell moment, els gossos van veure que tenien un punt per on sortir. Van abraonar-se sobre l'home i el van llançar fins al carrer on el van començar a atacar. Li van fer diverses ferides de gravetat a la cara i al braç, que va acabar fracturat. En veure això, la mare de la propietària dels pit bull va intentar contenir els animals. Aquests, però, empesos pel seu estat, també la van atacar i li van mossegar la mà. Per aquest motiu la van traslladar al CAP de Llagostera.

El veí, en canvi, va ser evacuat en helicòpter medicalitzat del SEM fins a l'hospital Trueta de Girona, on va ingressar en estat greu per l'atac dels dos pit bull. Al lloc dels fets, a més del SEM, s'hi van traslladar la Policia Local de Llagostera -que s'ha fet càrrec del cas- i els Mossos d'Esquadra.

Els dos cans van es troben en observació en una protectora d'animals de Figueres. La propietària dels dos gossos, en saber de l'atac, va assegurar a la Policia Local que tenia tots els papers en regla. Segons l'ACN, la família de la víctima denunciarà els propietaris dels animals.