La consellera de Gestió Econòmica, Fina Surina (CiU), va donar compte al darrer ple del Consell Comarcal de la Garrotxa de la liquidació del pressupost de la corporació de l'any 2015. Va dir: «El tancament del pressupost del 2015 ens dóna un romanent de tresoreria positiu de 984.082 euros. Per inversions financerament sostenibles queda la disponibilitat de 154.463 €». Surina va subratllar: «Tot i el context social i econòmic, les dificultats pressupostàries i financeres i les tensions de tresoreria, el tancament és positiu». El motiu -segons ella- és que «hem tingut la complicitat dels ajuntaments de la comarca i, amb un sistema de cofinançament, s'han prestat serveis no essencials».

El president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona (CiU), va diferenciar les dades positives del tancament pressupostari de la situació de tresoreria del Consell Comarcal. Segons ell, la tresoreria continua essent complicada per motiu del deute que tenen altres administracions amb l'ens comarcal.

En l'àmbit d'educació, el ple va aprovar l'obertura de l'expedient de contractació de transport escolar dels centres educatius de la comarca, mitjançant procediment obert. El preu aproximat establert per al servei és 1,2 MEUR.

Amb el vot afirmatiu de tots els grups, CiU, ERC, PSC i CUP, també van aprovar els convenis relatius a la promoció i coordinació de la xarxa de senders Itinerànnia.

El ple també va aprovar el pla estratègic de desenvolupament econòmic local i d'ocupació de la Garrotxa. La funció del pla és la de sumar els esforços i aglutinar els recursos.