L'Ajuntament d'Olot revestirà la barana que va des del carrer Roser fins a l'Arxiu Comarcal. La protecció tindrà la funció d'evitar que durant els dies de calor de l'estiu, els vianants que hi posin la mà es cremin. Ho va anunciar el regidor d'Atenció a les Persones, Josep Berga, a la compareixença d'abans-d'ahir. Va dir: «La barana, en ser de metall, durant el dia crema».

Per posar proteccions a la barana, Berga va assenyalar que la Junta de Govern va aprovar una memòria valorada en 2.924 euros. La inversió també servirà per millorar la il·luminació del vial que hi ha al costat de la barana.

Va explicar: «Ho farem perquè en hores fosques la zona del capdamunt del Firal fins a l'arxiu és complicada». Es tracta d'un vial que, si bé condueix a la porta de l'Arxiu -que només obres matins i tardes-, també serveix per arribar fins a la plaça de l'Arxiu, al costat de la plaça de braus i arribar fins al cementiri i el barri del Morrot.

Berga va precisar: «L'aprovació de la memòria valorada no vol dir que ja s'executi». Va indicar que l'Ajuntament està pendent del tancament de l'exercici del 2015. «Llavors -va explicar- sabrem de quants diners podrem disposar per a aquestes inversions i així ho tindrem preparat per a la contractació».

Des de la seva posada en servei el 2011, l'edifici de l'Arxiu ha estat motiu de diferents adequacions pràctiques. Un dels problemes és la climatització de la sala Torín (envoltada d'una carcassa de ferro). L'Ajuntament té previst fer-hi una inversió abans de les celebracions de final de curs i així evitar la calor que els escolars hi van patir l'any passat, a l'inici de l'onada de calor de l'estiu del 2015.