Quan faltaven cinc minuts per arribar a dos quarts de quatre de la tarda, la Policia Local de Llagostera, al Gironès, va rebre una trucada telefònica d'una veïna de la urbanització La Canyera.

La dona va explicar que havia vist com tres o quatre individus entraven dins d'una casa d'aquest barri amb actitud estranya. El grup es movia amb un cotxe de color blau, un Peugeot model 306. Dos minuts més tard, els agents van rebre una segona trucada, aquest cop d'un veí de la mateixa urbanització que alertava que havia vist com els ocupants d'un vehicle blau accedien a l'interior de dos immobles situats al carrer Hortènsia i al carrer Gardènia d'aquesta urbanització.

Ràpidament, s'hi van desplaçar diversos agents de la Policia Local de Llagostera que van localitzar un cotxe que coincidia amb les descripcions fetes pels testimonis a l'altura de lavinguda Catalunya. Els policies van veure com el turisme s'incorporava a la GI-674 en direcció cap a Caldes de Malavella i van iniciar un seguiment mentre acabaven de comprovar que el cotxe coincidia totalment amb el vehicle que els testimonis havien descrit anteriorment.

Un cop van poder-ho afirmar, els policies van encendre els llums del cotxe, la sirena i van començar a fer senyals als ocupants perquè aturessin el vehicle.En comptes de disminuir la velocitat, els lladres van fer cas omís de les indicacions policials i van augmentar la velocitat donant-se a la fuga. Va ser llavors quan els policies van començar una persecució policial durant uns cinc quilòmetres per la GI-674 fins que els agents van aconseguir aturar-los a l'encreuament d'aquesta via amb la GIV-6741, a la rotonda d'accés de Caldes de Malavella.

Fins al lloc també s'hi van desplaçar agents de la Policia Local de Caldes de Malavella per donar suport als policies de Llagostera. Dins del vehicle, van identificar tres persones, dues dones de 41 i 35 anys i un jove de 19 anys. A més, van trobar diverses eines que podien utilitzar-se per cometre robatoris. Des del primer moment, els tres detinguts estaven nerviosos, agressius, van mantenir una actitud hostil i contestaven amb evasives. A més, no feien cas de les ordres que els donaven els policies.

Tots tres van explicar que havien anat a Llagostera a portar un amic seu però no van poder donar cap detall sobre el company com tampoc van comentar on vivia el seu suposat amic. Pel que fa a les eines, van explicar que les portaven dins del cotxe perquè acabaven de sortir del mecànic. Davant d'aquesta situació i quan passaven deu minuts de les cinc de la tarda, els agents van decidir detenir els tres ocupats del vehicle per dos delictes de robatori amb força a domicili en grau de temptativa.

Va ser llavors quan els detinguts encara es van posar més nerviosos i un d'ells, el noi, va intentar mossegar sense èxit a dos agents. A més, una agent de la Policia Local de Caldes de Malavella va resultar ferida en un dit i va haver de ser atesa pels serveis mèdics després de forcejar amb els detinguts. Els detinguts van ser traslladats a les dependències de la Policia Local de Llagostera i d'allà, els agents dels Mossos d'Esquadra els van portar a la comissaria de Santa Coloma de Farners. Posteriorment van passar a disposició judicial.

D'altra banda, la grua de la Policia Local de Llagostera va retirar el vehicle que havien utilitzat els tres detinguts i que havia quedat al bell mig de la via. Més tard, agents de la unitat científica dels Mossos d'Esquadra van comprovar que, tal i com afirmaven els veïns, els lladres havien intentat accedir a dos immobles de la urbanització La Canyera, ja que van trobar diverses marques de forçament i indicis a les portes i accessos dels habitatges.