dissabte una flor sí que fa estiu

Un regidor del Partit Popular de Lloret de Mar ha deixat la militància tip dels casos de corrupció que afecten aquest partit. Aquesta flor que fa estiu és diu Enric Martínez. Ha dimitit en considerar que no n'hi ha prou en lamentar-se de la podridura.

Passos com aquest dignifiquen aquells que fan la política, al mateix temps que deixen en evidència a molts altres que no segueixen el mateix camí. Si bé és cert que la corrupció afecta molts partits, el cas del PP és de putrefacció absoluta. És un partit que hauria d'estar inhabilitat legalment i, en canvi, des d'un govern en funcions continua exercint el poder amb maneres absolutistes.

diumenge empassar-se un gripau

El PSC ha decidit avui donar suport al pacte subscrit entre el PSOE i Ciutadans, un partit unionista sense concessions. Ciutadans és un partit que no només lluita contra l'independentisme, sinó contra una catalanitat que el PSC d'abans -el que es va morir fa un temps- va contribuir a construir sobretot des dels ajuntaments.

El PSC ha decidit donar suport a un pacte amb aquells que voldrien substituir a les escoles el català per l'anglès o el suahili perquè a Catalunya la seva política mai ha estat constructiva, sinó destructiva. Miquel Iceta li ha donat suport perquè no té altre remei que empassar-se un gripau cru.

dilluns Parelles de subsistència

De nou s'han disparat els divorcis i separacions a les comarques de Girona, després de decaure durant 5 anys. Un total de 2.100 parelles van decidir trencar l'any passat, que són mig miler més que el 2014.

Els que estudien aquest fenomen diuen que això és un símbol de millora de l'economia. Sostenen que en els últims anys havien baixat els divorcis perquè algunes parelles no podien permetre's econòmicament viure separats. La crisi ha multiplicat el fenomen de les parelles de subsistència fent cert, encara que sigui perquè no hi ha altre remei, allò del pa i la ceba.

dimarts El bon espanyol

El pacte impulsat pel PSOE i Ciutadans aposta per desmuntar les diputacions. Una estupidesa superlativa perquè les vol substituir per un consell d'alcaldes. Política d'aparador. El jacobinisme del pacte queda demostrat pel fet que ni tan sols es plantegen suprimir les subdelegacions del govern -els antics governs civils-, que són de llarg els òrgans més inútils presents a totes les províncies espanyoles. Feu-vos una pregunta: qui és el subdelegat del govern a Girona? A què es dedica tota la gent que hi ha allà dins de l'antic Banc d'Espanya de la Gran Via de Girona?

En el cas de Girona són delators. Són càrrecs que cobren fonamentalment per vigilar que no hi hagi estelades als ajuntaments. El subdelegat no serveix, com en el passat més recent amb els governs Zapatero, per donar servei al territori. El subdelegat d'aleshores, del PSC, Francesc Francisco Busquets, es dedicava a lluitar davant dels ministeris per aconseguir recursos per al territori. L'actual subdelegat, del PP, es dedica a perseguir els mals espanyols.

dimecres Adéu, alcalde

Una mena de setge napoleònic, amb tortura inclosa, ha posat fi a la trajectòria d'Albert Ballesta com a alcalde. Girona té molt metabolitzada l'etapa napoleònica.

Mai podrem saber quina mena d'alcalde hauria estat perquè l'han exterminat en pocs dies, amb tortura inclosa. Albert Ballesta ha fet el millor que podia fer perquè havia arribat a un punt que els llops l'havien encerclat i l'haurien engolit i digerit lentament durant els tres anys que resten de legislatura.

Efectivament és un adéu, alcalde, però estic segur que és un fins després Albert Ballesta, perquè la funció pública necessita gent com ell.

Dijous Hola, alcaldessa

Marta Madrenas és l'alcaldessa que, en primera instància, no van voler ni Carles Puigdemont ni CDC, però que ara, després del fracàs de l'operació Ballesta, ens la presenten amb un seguit d'atributs propers a Winston Churchill: eficient, discreta, implacable... Si Madrenas és tot això, em costa entendre aquest estrany viatge de dos mesos.

La ciutat anhela tranquil·litat i recuperar la imatge destruïda. Això ajudarà Madrenas, tot i que no ho tindrà fàcil si Girona torna a ser la ciutat exigent que havia estat durant molt anys i que en els darrers anys ha oblidat ser-ho per un excés d'autocomplaença.

Divendres Girona independentunionista

Ningú posarà en dubte que Girona seria l'últim lloc on imaginaríem, avui en dia, la sociovergència. La capital de l'independentisme governada per una coalició independentunionista. Això seria una anàlisi que podria fer qualsevol politòleg, d'aquells que analitzen la política com si fos àlgebra. Però en la política als pobles i ciutats petites hi intervenen altres elements, com les persones, la pell i la tradició política local.

Malgrat que res tinguin a veure els socialistes actuals amb el gran socialisme de la gran Girona, Sílvia Paneque és filla política del nadalisme -absolutament bolcat al servei públic dels ciutadans-, encara que l'ADN del PSC hagi sofert severes alteracions que li impedeixin tornar a ser el principal partit de la ciutat.