Uns 30 veïns del carrer Aiguafina i de la urbanització Selva Brava de Llagostera es van concentrar pacíficament ahir al migdia davant la casa on el divendres passat un llagosterenc de 63 anys va resultar malferit després de ser atacat per dos gossos de la raça pitbull. Els veïns es van mobilitzar en conèixer que dissabte els gossos van ser retornats a casa de la seva propietària, una decisió que rebutgen frontalment i reclamen que se'ls torni a portar a la protectora de Figueres fins que el jutge decideixi el seu futur. "No ho entenem, tenim por escènica de sortir al carrer, aquí viu gent gran i criatures; els gossos poden atacar a qualsevol altra persona?", es va preguntar Christian Olivé, gendre de la víctima. Segons va comentar, els propietaris dels animals han decidit marxar del barri. "Per molt que se'n vagin, els gossos aniran amb ells i poden provocar algun problema més allà on vagin", va insistir.

Els fets es remunten a divendres passat, quan l'home, veí de Llagostera, va patir ferides de gravetat al cap i en un braç en ser atacat per dos gossos de raça pitbull. Els dos animals, un mascle i una femella, viuen en una parcel·la situada al número 15 del carrer Aiguafina. Al migdia, la víctima - propietària de la parcel·la situada al costat d'on viuen els animals- va sortir de casa seva per anar a comprar al poble.

Segons va explicar aquell dia el seu gendre, Christian Olivé, la propietària dels gossos li va demanar ajuda perquè no podia obrir la porta de casa seva. Va ser llavors quan l'home, de 63 anys, es va apropar al terreny i els gossos, de sobte, van empènyer la porta i se li van abraonar a sobre causant-li ferides de gravetat al cap i al braç. "Va estar a punt de morir, li van mossegar la cara i el cap, atacant les orelles i un braç. Sort d'un jove que hi havia allà que va ser l'únic que no va tenir por i va poder treure els gossos de sobre del meu sogre", va indicar Olivé. Els pitbulls també van mossegar a la seva propietària quan intentar ajudar a la víctima.

Davant d'això, els dos gossos van ser enviats a la protectora d'animals de Figueres però ahir al migdia, 24 hores després de l'incident, van ser retornats a la seva propietària. En principi, tal i com ha detallat l'alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria, els animals han d'estar a dins de la casa o, en cas que surtin al patí, només ho poden fer lligats i amb morrió. Una decisió que ha encès els ànims dels veïns, que no volen veure els animals pel barri. "Ens hem posat molt nerviosos, aquí hi ha gent gran i criatures, és un perill?", tem Olivé. Per això, ahir van fer una concentració pacífica davant de la casa on van succeir els fets.

Segons la Policia de Llagostera, s'hi van aplegar una trentena de persones, tot veïns del carrer o de la urbanització Selva Brava. "Si els animals s'han de de sacrificar que així sigui, no podem tenir gossos perillosos pel carrer. La gent té por escènic, no vol sortir a l'aire lliure. Què esperem? Que algú mori perquè es faci alguna cosa amb els gossos?", es qüestiona Olivé.

Els veïns demanen que els pitbulls siguin traslladats de nou a la protectora de Figueres fins que el jutge decideixi què s'ha de fer. A més, el gendre subratlla que aquesta no és la primera vegada que els animals ataquen una persona. Segons han descobert, ara fa tres mesos una persona també va interposar una denúncia contra els mateixos animals però es va acabar arxivant. D'altra banda, alguns veïns de la zona també s'havien queixat perquè els gossos bordaven en excés. "La persona que va ser atacada ha vingut avui a la mobilització i s'ha quedat parada al veure que encara no s'havia fet res", indica el gendre de la víctima.

Properament, la família de la víctima es posarà en contacte amb el seu advocat per iniciar tots els tràmits judicials i presentar denúncia. Segons Olivé, la propietària dels animals -que està de lloguer- els ha explicat que volen marxar del barri. "Diuen que ho fan per por, por de què? Som nosaltres els que estem atemorits?", assenyala. A més, lamenta que vagin on vagin s'emportaran els dos pitbulls, que poden generar més problemes allà on s'instal·lin.

La víctima continua ingressada en estat greu a l'Hospital Trueta, on ha estat intervinguda de les mossegades que havia rebut al braç.