Sant Gregori també ha declarat el rei Felip VI "persona non grata". En el ple ordinari que l'Ajuntament va celebrar ahir al vespre, es va votar una moció presentada per ERC que demanava declarar "persona non grata" Felip VI i qualsevol altre representant de la monarquia espanyola, sempre que la institució impedeixi el lliure exercici del dret a decidir del poble català. La mateixa moció també sol·licitava el compromís de l'Ajuntament de Sant Gregori d'evitar la participació en qualsevol acció que suposi un reconeixement a la figura del Rei o a la monarquia espanyola.

La moció es va aprovar per unanimitat, amb els vots a favor de tots els regidors dels tres grups municipals del consistori: CiU (a l'equip de govern amb majoria absoluta), ERC i la CUP (ambdós grups, a l'oposició). L'alcalde de Sant Gregori, Quim Roca, va posar de manifest ahir que el rei Felip VI "no serà benvingut" al municipi, com qualsevol altre representant de la monarquia espanyola, mentre no reconegui el dret a decidir, "que fins ara no ha reconegut". La mateixa moció demanava al consistori de Sant Gregori que els propers dies comuniqui els acords adoptats en sessió plenària a la Casa Reial i al Parlament de Catalunya.

D'aquesta manera, el municipi passa a formar part del conjunt de localitats gironines i catalanes que les darreres setmanes també han declarat "persona non grata" el rei Felip VI. De fet, Breda va ser una de les primeres poblacions que ho va aprovar a finals de gener d'aquest any. Llavors, l'alcalde de Breda, Dídac Manresa, va assenyalar que la moció (que el ple també va aprovar per unanimitat) va estar motivada pel "desaire" de Felip VI amb la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, després de no rebre-la per comunicar el nomenament de Carles Puigdemont com a president de la Generalitat.