La Diputació de Girona ha aprovat una moció que reclama a la Generalitat que pagui els deutes que acumula amb els ajuntaments. En el ple ordinari del mes de març, celebrat aquest dimarts, tots els grups de la corporació -CiU, ERC, el PSC, la CUP i Independents de la Selva- han donat suport a la moció presentada pels socialistes.

A més, el text demana que el Govern català fixi una data per abonar els imports pendents i que admeti els deutes no reconeguts que manté amb els consistoris gironins.

Ara bé, els portaveus de CiU, ERC i la CUP han destacat que la moció també reclama a l'Estat que pagui els deutes contrets amb la Generalitat i que reconegui el dèficit fiscal que pateix Catalunya.

Querella contra els crims del franquisme

En el mateix ple s'ha aprovat per unanimitat una altra moció que demana que la Diputació es personi en la querella contra els crims del franquisme, impulsada per una magistrada argentina. El text, presentat per la CUP, estableix que la corporació formarà part de la causa en honor als 10 alcaldes gironins republicans assassinats pel franquisme.

També es personarà en honor als milers de gironins represaliats pel règim. D'aquesta manera, la Diputació de Girona dóna suport a les ordres d'extradició i de detenció contra les persones responsables dels crims que ha dictat la magistrada argentina. La moció sorgeix de la iniciativa de la xarxa ciutadana de suport a la querella argentina contra els crims del franquisme.