El presumpte lladre que duent la cara tapada i portant una perruca rosa al cap va robar a un octogenari a la Vall de Bianya trencant-li la cara amb la porta i un pal haurà d'esperar fins al juliol per explicar-se. La secció quarta de l'Audiència Provincial de Girona tenia previst que el judici se celebrés ahir però la manca d'un testimoni rellevant en aquesta causa va obligar a suspendre la vista. L'acusat s'enfronta a 11 anys de presó per un delicte de robatori amb violència i intimidació en casa habitada i un delicte de lesions.

El relat que proposa el ministeri fiscal de forma provisional indica que el 22 de juny de 2012, a dos quarts de deu de la nit, l'acusat i una altra persona contra la qual no s'ha dirigit acusació, es van presentar al domicili de la víctima, que en el moment dels fets tenia 83 anys, per dur a terme un robatori.

L'acusat va picar a la porta i es va identificar només amb el nom de pila. S'havia tapat la cara i disfressat amb una perruca i quan l'ancià va obrir, "aprofitant l'avançada edat de l'home" el va picar amb la porta a la cara i el va fer caure a terra. Tenint-lo en aquesta situació, l'agressor va colpejar-lo reiteradament amb el pal que duia per cometre l'assalt i després va lligar-li les mans.

Tenint el propietari de l'habitatge fora de combat, el lladre es va dedicar a rapinyar tot el que va poder de l'interior del pis. Va acabar emportant-se una cadena gruixuda d'or amb una medalla, un segell d'home també daurat, els 12 euros en efectiu que duia l'ancià dins la cartera que tenia a la butxaca de la camisa, i les claus del seu vehicle.

En acabat, el lladre va fugir amb el seu acompanyant i quan van localitzar el vehicle de la víctima també van decidir que se l'emportarien com a part del botí sostret. Mentrestant, l'ancià es trobava al pis malferit perquè tenia trencats els ossos al voltant del nas.

La taxació

A criteri del ministeri públic, les joies robades pels lladres estan valorades en 780 euros, el vehicle que es van endur en 3.800 euros i les claus d'aquest en 15 euros. La investigació policial va permetre recuperar-ho tot. Les joies es trobaven en un establiment de compra-venda d'or i el vehicle també va ser localitzat pels agents autonòmics.

En passar a disposició el presumpte lladre violent, el titular del Jutjat d'Instrucció número 1 d'Olog va prohibir-li que s'apropés a la víctima, al seu domicili o qualsevol altre lloc que freqüenti a una distància inferior als 100 metres.

La suspensió d'ahir ha provocat que el tribunal ordeni la celebració de la vista oral el proper 4 de juliol.