El Consell Comarcal de la Garrotxa ha anunciat -en un comunicat- que es planteja dur les desconnexions d'ADSL responsabilitat de Telefónica al Síndic de Greuges o a l'Oficina de Consum. L'origen del propòsit està en les desconnexions que van tenir lloc a Argelaguer, Tortellà i Sant Jaume de Llierca (Vall del Llierca), el 29 de gener, el 23 de febrer i el 9 de març. Segons el Consell, algunes de les desconnexions van arribar a tenir una durada de 33 hores.

La queixa dels alcaldes d'Argelaguer, Tortellà i Sant Jaume de Llierca ja ha provocat que el Consell hagi fet una primera reclamació urgent a Telefónica. Segons ha explicat Jordi Cargol (alcalde de Sant Jaume de Llierca per CiU), "Ara, estem tramitant conjuntament un document de queixa". Ha concretat: "Cada setmana o 15 dies tenim tall puntuals". Cargol ha valorat que les desconnexions són un perjudici per a les activitats econòmiques.

Fonts de Telefónica, han informat a Diari de Girona que existia un problema en una part de l'equipament de distribució de l'ADSL a la zona afectada. Ara -segons la companyia-, el problema està resolt. Això no obstant -atesa la sensibilitat que genera la mancança d'Internet-, vigilen perquè no es repeteixi.

El problema de les desconnexions d'ADSL a la Vall del Llierca ha despertat la reivindicació per a una millor cobertura en servei de telefonia mòbil a l'altre extrem de la comarca. Els municipis de Sant Aniol de Finestres i Sant Feliu de Pallerols -també- han comunicat al Consell Comarcal la manca de cobertura que pateixen dins dels seus límits.

Eduard Llorà (alcalde de les Planes per CiU) ha repartit la problemàtica en poca cobertura i talls per avaries. En el primer apartat, ha exemplificat: "Per trucar amb mòbil, hem de sortir fora de l'edifici de l'Ajuntament". Sobre els talls de cobertura ha explicat que la setmana passada en van tenir un. Segons ell, va ser perquè va caure una torre de telefonia mòbil.

Ha explicat que sigui per l'orografia o pel temps, les torres sovint cauen o es fan malbé.