Els Agents Rurals han intensificat en les últimes setmanes les seves actuacions de control als municipis del Consorci Salines-Bassegoda per identificar motoristes que circulen per camins no autoritzats i n'han interceptat i denunciat quinze a Darnius.

Segons informen avui aquests efectius, els controls s'han intensificat arran de les queixes rebudes per part d'entitats locals, propietaris de finques particulars, associacions excursionistes i ciclistes.

Els agents han reforçat en diverses zones les actuacions consistents en la localització i el seguiment de vials amb evidències de ser utilitzats per vehicles de motor de manera irregular, principalment camins o camins de muntanya només aptes per a vianants o bicicletes.

Les queixes es basen en les molèsties i afectacions al medi natural i es dirigeixen a les persones que practiquen activitats esportives motoritzades quan es realitzen de manera no cívica i al marge de la legalitat.

Aquestes últimes setmanes, els Agents Rurals també han desplegat un dispositiu especial al massís de les Gavarres amb el suport dels Mossos d'Esquadra.

Amb totes aquestes accions, l'administració pretén que l'ús que es faci del medi natural per part dels vehicles de motor s'ajusti a la normativa vigent i sigui compatible amb altres activitats que es realitzen en aquest espai.