L'empresa pública Ports de la Generalitat participa a la fira Seatrade Cruise Global 2016 amb els ports de Palamós (Baix Empordà), Roses (Alt Empordà) i Sant Carles de la Ràpita (Montsià). La voluntat és promoure els serveis i l'oferta per a creuers. És el fòrum internacional més important de la indústria de creuers i se celebra del 14 al 17 de març, a Fort Lauderdale, Florida (Estats Units).

A la fira, el port de Palamós mostrarà l'ampliació que fa a l'estació marítima per acollir els passatgers de fora l'espai Schengen (àrea formada per 26 països que en qüestió de visats i passaports funcionen com una entitat única).

Les obres de l'estació marítima van començar al febrer i -quan estiguin- permetran acollir passatgers de la zona Schengen. Les ?obres tenen dues fases: l'ampliació de l'edifici i la distribució interna de l'espai.

Ara, s'està duent a terme la fase d'ampliació de l'estació marítima que preveu finalitzar a l'abril. Coincidirà amb l'inici de la temporada de creuers 2016 a Palamós.

L'ampliació suposa allargar l'edifici fins a assolir 255 m2 de superfície. Així mateix, la façana serà homogènia per conservar al màxim la distribució original i incorporarà una superfície porxada per donar aixopluc als passatgers.

Un cop feta l'ampliació de l'edifici, s'haurà d'executar la fase de distribució de l'interior de l'estació marítima per encabir la segregació dels controls segons la procedència dels viatgers i l'espai per als cossos policials que vigilen.