En el ple ordinari del mes de març celebrat ahir al migdia, es van aprovar i notificar altres qüestions.

Festival de Cap Roig

En el torn de precs i preguntes, el diputat provincial de la CUP, Lluc Salellas, va demanar quin mecanisme es faria servir aquest estiu per repartir les entrades del Festival de Cap Roig, de les quals la institució n'havia disposat els anys anteriors (com a contrapartida de subvencionar aquest esdeveniment). Ara bé, el president de la Diputació de Girona, Pere Vila, va respondre que el conveni que la corporació ha signat aquest any amb Cap Roig no inclou entrades per a la corporació.

Transparència

També en el torn de precs i preguntes, Salellas va reiterar la falta de transparència per part de la Diputació a l'hora de facilitar informació o documentació a la formació. Vila va assegurar que fins ara no havia estat una «praxi habitual» que es demanés informació a la institució, encara menys dels anys anteriors. Malgrat tot, el president de la Diputació va destacar que si algunes de les peticions de la CUP es demoren, això es deu «a qüestions internes». «Si no arriba una informació, ho justificarem», va afirmar Vila, ja que va afegir que els serveis jurídics de la corporació poden «considerar oportú» que no es faciliti una determinada informació o documentació.

Fons Feder

El ple d'ahir va aprovar les bases i la convocatòria del procés de selecció i cofinançament d'aquells projectes locals que es presentin a la convocatòria de la Generalitat per als Eixos 4 i 6 dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional (Feder) des del 2016 i fins al 2020. Es tracta de projectes relacionats amb les energies renovables, l'eficiència energètica i el foment i protecció del patrimoni cultural i les àrees naturals d'interès turístic. La Diputació preveu destinar 4 milions d'euros a cofinançar el 25% del cost d'aquests projectes, que suposaran una inversió total a les comarques gironines de 16 milions d'euros.

La Diputació en cofinançarà el 25% i executarà l'obra o la instal·lació del bé que se sumaran al 50% que aportarà el Feder. Finalment, els ens locals hauran d'assumir el 25% restant més l'IVA imputable a l'operació; una proporció que algunes formacions, com Independents de la Selva i ERC van qualificar de massa elevada per a les arques municipals i que caldria reduir. Vila va recollir la petició i es va comprometre a ajudar a pagar aquests imports d'IVA a partir del 2017.

Nou diputat provincial

Just quan va començar la sessió, es va nomenar el nou diputat provincial d'ERC, Pau Presas (a la foto), que també és regidor d'Hisenda i Organització Municipal de Cassà de la Selva. Així, Presas substitueix David Mascort, que va ser nomenat secretari general d'Agricultura.