Denuncien 19 motoristes per circular per espais prohibits

Els Agents Rurals van muntar controls a la comarca de l'Alt Empordà i al massís de les Gavarres

17.03.2016 | 07:36
Un moment de l´actuació dels Agents Rurals a Darnius.
Un moment de l´actuació dels Agents Rurals a Darnius.

Els Agents Rurals han denunciat 15 motoristes a l'Alt Empordà per transitar per paratges on l'accés motoritzat està prohibit. En aquesta comarca han intensificat darrerament les actuacions de control motoritzat en els municipis inclosos dins el Consorci Salines-Bassegoda. Al Baix Empordà i Gironès, el cos també va fer un dispositiu especial al massís de les Gavarres per interceptar i denunciar aquestes infraccions, que va acabar amb dos vehicles immobilitzats i quatre denúncies.

A l'Alt Empordà, els controls s'han intensificat per les queixes rebudes per part d'entitats locals, propietaris de finques particulars, associacions excursionistes i ciclistes a diversos municipis. Les queixes es basen en les molèsties i afectacions al medi natural. La normativa vigent prohibeix entre altres supòsits, la circulació amb vehicles de motor per senders o corriols, camps a través o fora de pistes forestals i per vies amb prohibició explícita de circular-hi, que es troben degudament senyalitzades.

En 3 setmanes, 15 denúncies
En només tres setmanes, els Agents Rurals han interceptat 15 motoristes que van acabar denunciats per infringir la normativa. En van enxampar tres el 19 de febrer amb tres motocicletes tipus enduro circulant per un corriol de muntanya al paratge de Can Palau de Darnius. En el mateix terme, el 23 de febrer, al paratge Font de la Deu, van aturar dos motoristes que circulaven per un corriol. Van fer una denúncia d'accés motoritzat al medi natural a cadascun dels motoristes.

El març, els Agents Rurals també han interceptat un grup de cinc motocicletes enduro circulant camp a través a Sant Esteve del Llop de Darnius i van cursar cinc actes de denúncia. Finalment, el dijous 3 de març els Agents Rurals, conjuntament amb Mossos d'Esquadra, van interceptar un grup de cinc motocicletes enduro circulant per un corriol de muntanya al serrat del Sentinella, també a Darnius. Els Agents Rurals van cursar cinc actes de denúncia d'accés motoritzat al medi natural i els Mossos, quatre actes de denúncia per no portar visible la placa de matrícula. També van imputar un menor d'edat per circular per la via pública sense disposar de cap tipus d'autorització.

Dispositiu a les Gavarres
A les Gavarres, els Agents Rurals van muntar un dispositiu de 24 efectius el 28 de febrer. Un dia amb molta afluència de motoristes i que va comptar amb nou punts de control distribuïts dins els espais del massís. Les actuacions, que van tenir el suport dels Mossos d'Esquadra, es van dirigir al control dels vehicles de motor que circulen pel medi natural.

El dispositiu va finalitzar amb dos vehicles immobilitzats. Es van interposar quatre denúncies per circular per vials prohibits.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Un error formal impedeix jutjar una estafa immobiliària

Un error formal impedeix jutjar una estafa immobiliària

El gestor es va quedar un pis i un local d'una veïna d'Olot fent-li creure que firmava un aval de...

La CUP diu que Sant Gregori beneficia l´exalcalde Joaquim Vidal oferint-li la venda d´un solar

La CUP diu que Sant Gregori beneficia l´exalcalde Joaquim Vidal oferint-li la venda d´un solar

L'Ajuntament li ha ofert un terreny urbanitzable, operació que els cupaires creuen que té molts...

Un voltor desorientat acaba al polígon de l´Avellaneda

Un voltor desorientat acaba al polígon de l´Avellaneda

L'au va aparèixer a la zona dels concessionaris

Cinc propostes d´oci per aquesta tarda-vespre a les comarques gironines

Cinc propostes d´oci per aquesta tarda-vespre a les comarques gironines

Concert de Manuel Carrasco, conferències, exposicions i tallers gastronòmics

Com si els pares passessin llista a classe

Com si els pares passessin llista a classe

Una empresa gironina desenvolupa una APP que facilita la gestió de dades als docents i l'accés a...

Enllaços recomanats: Premis cinema