Durant l'any 2015 la Guàrdia Civil ha detingut a Girona cinc delinqüents fugitius buscats internacionalment per autoritats d'altres països. A tot Espanya van ser un total de 115 fugitius.

Segons les dades que va aportar ahir el cos policial, les detencions portades a terme el 2015 arreu d'Espanya s'han incrementat respecte a les practicades en l'any 2014 -94 detencions-, el que suposa un augment del 22%.

Quant a la seva nacionalitat d'origen, d'entre tots els detinguts destaquen 22 persones procedents de Romania, onze d'Espanya, 10 del Regne Unit, vuit d'Itàlia, nou del Marroc, set de Polònia i sis de França.

Pel que fa als motius que originen les detencions destaquen els integrants d'organitzacions criminals de caràcter mafiós.

A les dades anteriors, segons la Guàrdia Civil cal sumar la recerca activa de delinqüents reclamats per les autoritats espanyoles refugiadess a l'estranger, àmbit en el qual l'actuació de l'estructura funcional específica de la Guàrdia Civil en col·laboració amb diversos serveis estrangers ha permès la detenció a l'any 2015 de 19 fugitius. D'entre les actuacions practicades en aquest àmbit destaquen les cinc realitzades a Colòmbia, França i Itàlia, les tres del Marroc i una a Portugal.

Durant l'any 2015 la Guàrdia Civil va atendre 6.193 reclamacions de diversa tipologia com ara reclamacions requisitòries per detenció, localització per qüestions civils, entre d'altres procedents d'òrgans judicials espanyols.