El Col·legi Oficial de Metges de Girona (COMG) demana a la direcció de l'hospital de Palamós i al seu col·lectiu mèdic que arribin a un acord per evitar la vaga parcial convocada en aquest centre aquest dijous al matí. El president dels metges gironins, el doctor Josep Vilaplana, sosté que "les creixents mostres de malestar dels metges són un avís per a tothom" i apunta que els professionals de la medicina han estat qui "ha mantingut la qualitat assistencial de la sanitat pública, tot i les successives retallades pressupostàries".

Dijous, 170 metges de l'hospital de Palamós estan cridats a la vaga parcial convocada pel sindicat Metges de Catalunya. El president del COMG ha assegurat que "mantenir un sistema sanitari infrafinançat i sense inversió, esgota el personal millor preparat i tensiona el sistema fins a portar-lo al límit".

Segons Vilaplana, això és el que ha passat a Palamós, on els metges han decidit anar a la vaga."Per tal d'assegurar la qualitat assistencial i la viabilitat del sistema cal reforçar el paper del metge en la presa de decisions dels centres sanitaris i valorar, per exemple, la importància de comptar amb una avaluació triennal de la gestió del director mèdic per part dels facultatius, com demanen els metges de Palamós", ha afegit Vilaplana, que s'alinea així amb les peticions que fan els metges de Palamós.

Segons el president dels metges gironins, també cal aplicar les sentències judicials que estableixen que l'hora de guàrdia dels metges s'ha de retribuir com a mínim al mateix preu de l'hora ordinària. Aquesta és, precisament, una altra de les reivindicacions de Metges de Catalunya a Palamós.

El COMG sosté que "no es pot seguir carregant la sostenibilitat i qualitat del sistema sanitari català sobre les espatlles del col·lectiu mèdic, el qual ja ha demostrat, i amb escreix, el seu compromís amb el sistema i la ciutadania". El Col·legi gironí afegeix que "els metges catalans han patit un empitjorament en la seva situació laboral amb una caiguda salarial del 20% des del 2010, més inestabilitat laboral i contractes temporals eventuals o interins en el sistema públic català".