Pugen els accidents lleus a la província

Girona està a la setena posició a Espanya per l'increment del 6,28% de sinistres el 2015, amb un total de 28.337

17.03.2016 | 07:36

Dades sobre accidents lleus

La província de Girona és la setena d’Espanya pel que fa a increment dels accidents de trànsit de caràcter lleu. Un informe de l’Associació Empresarial de l’Assegurança (Unespa) la situa en aquest lloc del rànquing a causa d’un augment del 6,28% dels sinistres viaris d’aquesta consideració el 2015.

Durant l’any passat se’n van produir un total de 28.337. La província en canvi que lidera el rànquing és la de Guadalajara, on van pujar un 10,36% en un any i se’n van produir un total de 8.098. En canvi, a Sòria és on hi ha hagut un decreixement més alt amb un 2,67% menys de sinistres viaris lleus. N’hi va haver un total de 2.993.

A tot Espanya hi va haver 1,8 milions d’accidents lleus de trànsit en ciutats espanyoles i és una xifra que suposa un increment del 3,30% respecte a l’any 2014. Segons les dades de Tecnologies de la informació i xarxes per les Entaits Asseguradores (Tirea) que recull Unespa, aquestes dades es poden justificar per l’increment de la situació econòmica, l’abaratiment dels carburants i en conseqüència a un major ús dels vehicles.

A Catalunya l’increment d’aquest tipus d’accidents és més alt que l’anual a Espanya, amb un 4,33%, i es troba en la tercera posició de l’Estat. Durant el 2015 hi va haver 272.822 accidents de trànsit lleus, cosa que suposa 3.634 accidents per cada 100.000 habitants.

Cal dir que els sinistres viaris varien en funció de l’època de l’any i fins i tot en funció del dia de la setmana. El mes d’agost és el mes que es produeixen menys cops de xapa -com anomenen els accidents lleus les asseguradores-. Durant aquest mes va haver-hi 127.389 accidents lleus a tot Espanya, mentre que si es mira la mitjana mensual la resta de l’any hi va haver uns 149.400 casos. La baixada del mes d’agost és sobretot per la baixada de l’afluència de vehicles en grans poblacions durant l’estiu.

De fet, durant l’estiu la sinistralitat es desplaça perquè hi ha gran quantitat de turismes i augmenten els sinistres amb víctimes a les carreteres interurbanes a causa de les vacances.

Més accidents el divendres
El divendres per altra banda és el dia amb més accidents lleus a Espanya. Unespa assegura que això es deu a l’increment del trànsit rodat perquè s’acaba la jornada laboral i també per la proximitat del cap de setmana. De mitjana els divendres de 2015, les assegurades van rebre 5.800 comunicacions amistoses sense víctimes personals fruits d’accidents de trànsit.

Com a dades curioses del 2015, a l’estudi de l’Associació Empresarial de l’Assegurança hi ha els dies amb més accidents lleus i els dies amb menys. Per exemple, el 27 de novembre de 2015 va haver-hi un accident cada 30 segons i va ser el dia amb més sinistres. El motiu: es va presentar 7.005 comunicacions amistoses d’accidents lleus. En canvi, les jornades amb menys col·lisions sense víctimes van ser Nadal i Any Nou, amb 1.879 i 1.943 comunicacions amistoses.

Tot i això, l’estudi assegura que el dia amb menys sinistres viaris va ser el 8 de desembre 2015. En ple pont de la Puríssima i de la Constitució es van produir 2.498 sinistres, cosa que representa que aquell dia hi va haver un accident cada minut i 24 segons en tot Espanya, segons Unespa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Com si els pares passessin llista a classe
Com si els pares passessin llista a classe

Com si els pares passessin llista a classe

Una empresa gironina desenvolupa una APP que facilita la gestió de dades als docents i l'accés a...

Propotes d´oci i culturals per aquesta tarda a les comarques gironines

Propotes d´oci i culturals per aquesta tarda a les comarques gironines

Conferències, presentacions de llibres, estrenes d'exposicions i teatre

El canvi climàtic tornarà més vulnerables els ports de la Costa Brava

El canvi climàtic tornarà més vulnerables els ports de la Costa Brava

Un estudi de la UPC analitza l'impacte de la pujada del nivell del mar a les zones portuàries

López de Lerma passa comptes

López de Lerma passa comptes

El polític gironí Josep López de Lerma acaba de publicar el llibre "Cuando pintábamos algo en...

El retrocés de les fagedes, efecte visible del canvi climàtic

El retrocés de les fagedes, efecte visible del canvi climàtic

Aquestes espècies són una de les més castigades a Girona, juntament amb el tritó del Montseny

El nou gerent de l´hospital comarcal d´Olot cobra 100.000 euros bruts anuals

El nou gerent de l´hospital comarcal d´Olot cobra 100.000 euros bruts anuals

La CUP protesta pel salari i en canvi el Patronat de l'Hospital indica que és just i comparable al...

Enllaços recomanats: Premis cinema