Pugen els accidents lleus a la província

Girona està a la setena posició a Espanya per l'increment del 6,28% de sinistres el 2015, amb un total de 28.337

17.03.2016 | 07:36

Dades sobre accidents lleus

La província de Girona és la setena d´Espanya pel que fa a increment dels accidents de trànsit de caràcter lleu. Un informe de l´Associació Empresarial de l´Assegurança (Unespa) la situa en aquest lloc del rànquing a causa d´un augment del 6,28% dels sinistres viaris d´aquesta consideració el 2015.

Durant l´any passat se´n van produir un total de 28.337. La província en canvi que lidera el rànquing és la de Guadalajara, on van pujar un 10,36% en un any i se´n van produir un total de 8.098. En canvi, a Sòria és on hi ha hagut un decreixement més alt amb un 2,67% menys de sinistres viaris lleus. N´hi va haver un total de 2.993.

A tot Espanya hi va haver 1,8 milions d´accidents lleus de trànsit en ciutats espanyoles i és una xifra que suposa un increment del 3,30% respecte a l´any 2014. Segons les dades de Tecnologies de la informació i xarxes per les Entaits Asseguradores (Tirea) que recull Unespa, aquestes dades es poden justificar per l´increment de la situació econòmica, l´abaratiment dels carburants i en conseqüència a un major ús dels vehicles.

A Catalunya l´increment d´aquest tipus d´accidents és més alt que l´anual a Espanya, amb un 4,33%, i es troba en la tercera posició de l´Estat. Durant el 2015 hi va haver 272.822 accidents de trànsit lleus, cosa que suposa 3.634 accidents per cada 100.000 habitants.

Cal dir que els sinistres viaris varien en funció de l´època de l´any i fins i tot en funció del dia de la setmana. El mes d´agost és el mes que es produeixen menys cops de xapa -com anomenen els accidents lleus les asseguradores-. Durant aquest mes va haver-hi 127.389 accidents lleus a tot Espanya, mentre que si es mira la mitjana mensual la resta de l´any hi va haver uns 149.400 casos. La baixada del mes d´agost és sobretot per la baixada de l´afluència de vehicles en grans poblacions durant l´estiu.

De fet, durant l´estiu la sinistralitat es desplaça perquè hi ha gran quantitat de turismes i augmenten els sinistres amb víctimes a les carreteres interurbanes a causa de les vacances.

Més accidents el divendres
El divendres per altra banda és el dia amb més accidents lleus a Espanya. Unespa assegura que això es deu a l´increment del trànsit rodat perquè s´acaba la jornada laboral i també per la proximitat del cap de setmana. De mitjana els divendres de 2015, les assegurades van rebre 5.800 comunicacions amistoses sense víctimes personals fruits d´accidents de trànsit.

Com a dades curioses del 2015, a l´estudi de l´Associació Empresarial de l´Assegurança hi ha els dies amb més accidents lleus i els dies amb menys. Per exemple, el 27 de novembre de 2015 va haver-hi un accident cada 30 segons i va ser el dia amb més sinistres. El motiu: es va presentar 7.005 comunicacions amistoses d´accidents lleus. En canvi, les jornades amb menys col·lisions sense víctimes van ser Nadal i Any Nou, amb 1.879 i 1.943 comunicacions amistoses.

Tot i això, l´estudi assegura que el dia amb menys sinistres viaris va ser el 8 de desembre 2015. En ple pont de la Puríssima i de la Constitució es van produir 2.498 sinistres, cosa que representa que aquell dia hi va haver un accident cada minut i 24 segons en tot Espanya, segons Unespa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema