Comín atribueix a la nova empresa les incidències de les ambulàncies

El conseller situa el volum més gran d'errors al transport sanitari no urgent de la regió de Girona · Proposa adaptar el sistema al territori

18.03.2016 | 07:10
Comín atribueix a la nova empresa les incidències de les ambulàncies
Comín atribueix a la nova empresa les incidències de les ambulàncies

El conseller de Salut, Toni Comín, va apostar ahir per adaptar el nou model de transport sanitari a l´especificitat del territori però sense fer marxa enrere. En el marc d´una interpel·lació parlamentària, Comín va admetre que s´han produït errors i va situar el volum més gran d´incidències al transport sanitari no urgent de la regió de Girona, i ho va atribuir a la nova empresa adjudicatària del servei, Transport Sanitari de Catalunya.

El titular de Salut va explicar que la hipòtesi del departament és que alguns dels errors que s´han produït són d´implantació i altres de model. Tot i apostar per esperar els resultats dels informes que s´han encarregat a l´Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) i al Servei Català de Salut, el conseller va assegurar per resoldre el problemes detectats cal adaptar el model a la realitat territorial d´una manera «més precisa i detallada».

Comín va defensar que el nou model de transport sanitari té «bona intenció» i que la teoria és correcta però va admetre que ha donat alguns problemes, especialment en el transport no urgent. Concretament va situar el volum més gran d´incidències a Girona i va atribuir a la nova empresa que gestiona el servei, que fins ara estava en mans de CTSC. A més, va afegir que el departament pren nota de les incidències en el transport sanitari urgent que s´han donat a l´Ebre.

Comín rebutja tornar a l´antic model argumentant que s´estan obtenint dades positives d´eficiència i va avisar que s´haurà de ser molt curós a l´hora de rectificar l´aplicació del nou model per evitar que s´acabi modificant allò que funciona millor que abans. Segons el conseller, el model no s´ha d´aplicar de manera automàtica, com si tot el territori fos Barcelona, i que cal fer una adaptació a les circumstàncies de cada territori.

D´altra banda, Comín va defensar que el model no ha posat «cap vida en risc» i que no ha mort ningú, tot assenyalant que la majoria d´incidències tenen a veure amb el transport sanitari no urgent.

De tota manera, el conseller vol esperar a obtenir els resultats dels informes, tenint en compte que el que està elaborant AQuAS estarà a punt com a molt tard en un mes i mig i que abans ja es tindrà el que prepara el Servei Català de la Salut. «Em comprometo a posar-ho en coneixement vostre i decidim junts a la comissió de salut si la solució passa per renunciar-hi o implementar el nou model des del detall», va concloure.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

L´INE ordena als ajuntaments empadronar els ocupes

L´INE ordena als ajuntaments empadronar els ocupes

Així ho apunta en una consulta formulada per una regidora es tracta d'una indicació que havia fet...

Salt vol crear una taxa pels habitatges buits o desocupats

Salt vol crear una taxa pels habitatges buits o desocupats

Aquesta és una de les propostes que presentarà l'equip de govern en el ple d'avui sobre les...

Dani Ramírez inaugura la Fira del Bolet d´Albanyà

Dani Ramírez inaugura la Fira del Bolet d´Albanyà

Un cop realitzat el concurs de collita de bolets, el municipi d'Albanyà va celebrar ahir la Fira...

Figueres lliura les distincions de la ciutat

Figueres lliura les distincions de la ciutat

Narcís Bardalet, els advocats i Josep Peñuelas, els guardonats

Tornar a la Garrotxa per viure i treballar

Tornar a la Garrotxa per viure i treballar

En els períodes crus de la crisi van haver d'emigrar i ara els joves han respost a la crida de...

Enllaços recomanats: Premis cinema