El grup del PSC va demanar al ple del Consell Comarcal per la senyalització a l'enllaç entre la C-66 i l'A-26 a l'entrada de Besalú. Josep Guix (portaveu del PSC) va demanar que l'ens comarcal es posi en contacte amb el Departament de Política Territorial i Obres Públiques. «Perquè -va afirmar- entenem que des que s'ha tancat el pont de Besalú la senyalització a la cruïlla no és del tot positiva». Va reclamar una millor senyalització d'Olot. «Olot -va dir- hi hauria de constar».

Després que Joan Espona (president del Consell Comarcal per CiU) aclarís que la cruïlla està a la recta de Fares dins del terme de Sant Ferriol, Albert Fàbrega (alcalde de Sant Ferriol per CiU) va respondre: «Abans de Nadal, vàrem parlar amb Carreteres perquè ho milloressin i ara està en una situació molt millor». Va assenyalar que ho estudiaria.

«El que hi ha són cartells provisionals», va indicar ahir Fina Surina (tinent d'alcalde a Besalú per CiU). Va considerar que atesa la situació de provisionalitat no es pot fer gaire més. Va avançar que per part de l'Ajuntament de Besalú preparen un cartell de grans dimensions i amb una imatge del pont romànic. La intenció -segons ella- és reforçar la senyalització turística de Besalú.

La cruïlla és la principal sortida dels veïns de Besalú per anar en direcció a Banyoles. Això no obstant, des de l'inici de les obres de millora del pont de la C-66, la via de sortida des de Besalú ha quedat tallada. A més, l'enllaç entre la C-66 amb un carril per banda i l'A-26 ha quedat més estret.

La previsió és que les obres de millora del pont de la C-66 estiguin acabades a l'estiu. Les obres també han provocat alteracions en el trànsit dins de Besalú. «Hem parlat amb els veïns -va indicar Surina- i hem començat a millorar la circulació interior».

La millora del pont de Besalú va començar poc després de les vacances de Nadal. Ara, els treballs d'adequació ja estant fets i fan l'ampliació de la calzada.