Robatori de combustible de forma ben curiosa a la província de Girona. Uns lladres van decidir que la millor manera era treure el gasoil no pas d'un dipòsit, d'una benzinera o d'un altre equipament, sinó anar directament a l'oleoducte que travessa part de la província de Girona i per on transcórrer gasoil. Van manipular la canalització en almenys dos punts de la demarcació. Van perforar un punt de l'oleoducte a Maçanet de la Selva i un altre al seu pas pel barri de Fontajau de la ciutat de Girona i se'n van emportar gasoil.

Els Mossos d'Esquadra van rebre l'alerta del robatori de combustible i ràpidament es van posar a investigar. Pel tipus de fet, se n'ha fet càrrec l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) del cos policial. El dimecres i dijous de la setmana passada, agents dels Mossos van anar fins a la comarca de la Selva i a la ciutat de Girona per localitzar els punts on els lladres havien manipulat la canalització. Una tasca complicada ja que, segons fonts consultades, se'n van guardar prou perquè ni gairebé es notés que havien tocat la canonada de l'oleoducte. L'AIC està investigant el succés i no hi ha detencions.

Aquesta no és la primera ocasió que aquest oleoducte pateix un robatori o que almenys ho intenten. El febrer de fa dos anys uns lladres van intentar manipular la canalització i van provocar danys quan volien col·locar una mànega per robar-ne combustible. En aquest cas però es va originar una fuita d'uns 2.000 litres de gasoil en un oleoducte que transcorre pel turó de Sant Roc de Massanes. Hi van haver de treballar els Bombers i l'empresa i l'Ajuntament de Massanes també van fer arribar un parell de retroexcavadores per obrir una rasa amb la qual fer contenció del bassal.