Quedo astorat, Salellas, de la seva capacitat de mentir, de manipular fets i de tergiversar paraules.

Menteix quan afirma que percep 2.100 euros mensuals quan la seva nòmina puja a més de 3.000 euros abans de les retencions corresponents i no explica que del seu salari es fa descomptar voluntàriament un 30% perquè la Hisenda espanyola li retorni uns diners que aniran directament a la seva butxaca.

Quan en el seu article afirma que el que cobra va transferit directament a la CUP i que aquesta el té contractat i li paga 1.600 euros al mes, en favor de la transparència que vostè tan predica, podria dir-nos si aquesta compleix tots els requisits propis del finançament dels partits? Quin contracte té amb la CUP? Podria ensenyar-nos-el públicament? En aquest contracte emet factura amb l'IVA corresponent? Per quin concepte factura? Cotitza a la Seguretat Social com a autònom? Té la compatibilitat per escrit de la Diputació de Girona? El seu contracte és mercantil o laboral? En cas que fos laboral, la seva empresa és la CUP o la Diputació? Ens ho pot aclarir? Quin tractament fiscal té la donació que diu que fa a la CUP? Es reflecteix aquest donatiu/quota en la compatibilitat oficial del partit i en les declaracions fiscals de la CUP, tal com marca la llei de finançament de partits polítics? Vostè que exigeix tanta transparència als altres de ben segur que serà el primer a donar exemple i ens aclarirà totes aquestes preguntes que s'estan fent moltes persones. No obstant això, acollint-nos a la Llei de Transparència i en tractar-se d'ingressos provinents de l'erari públic demanarem la pertinent informació a l'Agència Tributària així com als organismes competents en la matèria.

No explica tota la veritat quan diu que el seu assessor, el Sr. Marçal Terrades, va anar al Consell Comarcal de la Selva «per consultar el cas Manga i les possibles vinculacions amb la Diputació», feina que per altra banda no li pertoca ja que la pròpia EBEP, la Llei de la Funció Pública i el cartipàs aprovat aquesta legislatura deixen molt clar quin és el paper i les funcions del personal eventual de confiança i que vostè alegrament se salta. I tampoc explica que aquest hi va anar dient que era tècnic assessor de la CUP de la Diputació (càrrec que no existeix) acompanyat de la seva cunyada, la Sra. Meritxell Vinyets. O bé quan la seva Sra. sogra, antiga cap de llista de CDC a l'Ajuntament de Girona, exdiputada al Congrés i fuet de les esquerres gironines en temps pretèrits, va pregonant pels carrers de la ciutat que les targetes de crèdit de la Diputació, segons el seu gendre, que és vostè, són pitjors que les black de Caja Madrid. Si és així, com és que no ho ha denunciat als tribunals? Ai! De nou la família. Primer va ser la mare de la Surroca i ara la cunyada i la sogra d'en Salellas. Ens endinsem dins la Sicília familiar més profunda, però a mi no podran aplicar-me «l'omertá».

Deia Lucio Anneo Séneca que «el llenguatge de la veritat ha de ser senzill i sense artificis i que el poder i el despotisme duren poc», o bé aquella d'Aristòtil «el càstig del mentider és no ser cregut encara que en un moment determinat digui la veritat».

Menteix descaradament quan afirma que té l'aval de la Institució perquè la Sra. Susanna Fulcarà, alliberada de la CUP (la nena que demana les claus del despatx) treballi a la Diputació quan no en forma part, ja que la mateixa corporació m'ho ha negat rotundament. Posarem en ?coneixement del Departament de Treball aquesta situació laboral de l'esmentada Sra. que considerem del tot irregular i/o il·legal.

Però què faríem sense en Salellas, martell d'heretges corruptes i gran inquisidor d'expedients dubtosos. Proposarem que el dia del seu adveniment com a diputat sigui declarat festa provincial i demanarem a les autoritats eclesiàstiques que al més aviat possible comencin el seu procés de beatificació.

Pel que fa a la informació que ha demanat respecte de la meva persona i altres companys funcionaris, he de recordar-li que la Llei Orgànica, de 15/1999 de 13 de desembre de Protecció de Dades de caràcter personal no permet donar-les sense permís dels interessats i que l'article 164 del decret legislatiu 2/2003 de 28 d'abril del text refós de la Llei Municipal i de Règim Local de Catalunya deixa molt clara la confidencialitat en l'ús de tota informació a què té accés per raó del càrrec. Li recordo que el seu incompliment pot estar subjecte a un il·lícit penal.

Quan manifesta en el seu article que «vol destituir el règim», i veient les seves peticions d'informació, se li pot aplicar l'article 7 del Codi Civil amb relació a l'exercici del drets conforme a les exigències de la bona fe?

És del tot inacceptable la seva doble moral. Quan en el Ple de febrer manifesta que la CUP no està d'acord amb les compatibilitats dels funcionaris, veiem que vostè percep dos salaris, un de la Diputació i l'altre de l'Ajuntament de Girona, magnífic exemple el seu! O bé, quan a la darrera reunió amb Xaloc pregunta com està la compatibilitat d'un treballador que a l'estiu vol anar a fer hores a un bar... Però es veu que per a vostè el que no és bo per alguns sí és bo per a d'altres, sobretot si aquest va a una llista de la CUP d'un municipi costaner (com es aquest cas). També ho negarà, Salellas? Això sí, anar contra el sistema però utilitzant-lo i cobrant d'aquest. Seguirem més endavant amb altres qüestions, suposo que així responc a la seva pregunta de si això durarà tres anys. Però ja se sap que per als petits burgesos gironins reconvertits a la fe del filocomunisme revolucionari i antisistema, la llibertat d'expressió està feta per aplicar-la als altres. Li prego que presenti els meus respectes a la seva Sra. sogra i a la seva Sra. cunyada.

Hasta luego, Lucas! (en català, fins aviat, Lluc).