Ha estat molt bé, és molt divertida, no em pensava que m'agradés tant són els comentaris de les persones que han assistit a l'estrena de El pregón, al migdia, a Santa Pau. Una sortida del cinema tan nombrosa com la d'ahir no tenia lloc des dels anys 70, quan Toni Buch duia el negoci de la sala de cinema, on ahir, va tenir lloc l'estrena de el Pregon de manera simultània amb le principals sales de cinema de l'Estat.

El motiu de l'estrena a Santa Pau és que a l'estiu passat va ser plató de rodatge i molts veïns van fer d'extres. Abans d'entrar van comentar l'experiència. «Una experipencia molt agradable i instructiva« van valorar Joan Romero i Thais Romero abans d'entrar al Centre Cívic de Santa Pau reconvertit en cinema. «He pogut conèixer el món del cinema des de dins» va dir Margarida Colldecarrera. «Es veura bé», van assegurar els tècnics que van retornar el cinema a Santa Pau, Joan Rota i Martí Julià.

Quan Josep Maria, en Miquel i la Roser van acabar d'explicar que el rodatge va ser divertit i alhora dur, va arribar una furgoneta negra. Van baixar els actors, Berto Romero i Andreu Buenafuente. Van ser aclamats per la gent que estava al carrer: la majoria ja eren dins i es van explicar: «L'estrena va molt bé», va dir Buenafuente. «És un plaer retornar a Santa Pau», va comentar Berto Romero. Poc després va arribar el director, Dani de la Orden.

Els actors i el director van fer una entrada triomfal al centre cívic, el qual -ahir- era un cinema Paradiso ple de gom a gom i encara amb butaques dels anys seixanta i cinquanta als cantons. L'alcalde Josep Companys va presentar l'acte i van parlar. Primer Dani de la Orden va qualificar el poble en sí com un personatge propi. Berto Romero va comentar que havia passat unes vacances d'agost en un hostal de la Plaça Major. Andreu Buenafuente va comentar: «Ens heu tractat molt bé, si no no hauríem tornat». Els actors van sortir de l'escenari, els periodistes van sortir de la sala, es van apagar els llums i el rodatge va començar.