La CUP porta a la Sindicatura de Comptes i Antifrau l´exgerent conjunt de l´ICS i l´IAS

Demanen que s'investigui si el doctor Martínez Ibáñez cobrava de les dues institucions, fet que l'ICS nega

21.03.2016 | 07:26

La CUP-Crida Constituent ha demanat a la Sindicatura de Comptes i a l'Oficina Antifrau que investigui si l'ex gerent que compartien l'hospital Josep Trueta de Girona i l'hospital Santa Caterina de Salt va infringir la llei d'incompatibilitat dels alts càrrecs al servei de la Generalitat.

Els diputats cupaires Eulàlia Reguant i Benet Salellas van entrar abans d'ahir una petició al registre de l'Oficina Antifrau i de la Sindicatura de Comptes per instar-los a investigar si el doctor Vicenç Martínez-Ibáñez, que va ocupar la gerència compartida de l'Institut Català de la Salut (ICS) a Girona i l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS) per liderar la integració de les dues institucions, va estar cobrant dos sous provinents dels pressupostos públics de les dues institucions entre el maig del 2012 i el gener de l'any passat, quan va marxar per encapçalar la gerència de l'hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona.

La CUP considera que aquests dos sous podrien superar el màxim establert per la legislació i incomplirien el règim d'incompatibilitats dels alts càrrecs de la Generalitat de Catalunya.

La secció sindical d'USOC a l'hospital Santa Caterina de Salt ja va posar aquests fets en coneixement de la Fiscalia a finals de gener, si bé els va respondre que no hi veia delicte i va remetre la informació a Hisenda, a la Sindicatura de Comptes i a l'ICS.

Per part seva, fonts de l'ICS van assenyalar que l'exgerent va cobrar un sol sou quan va exercir els dos càrrecs, fet pel qual Martínez Ibáñez no va infringir la llei d'incompatibilitat dels alts càrrecs de l'Administració de la Generalitat, com ja va resoldre la Fiscalia el passat 3 de febrer.

Van assenyalar que el 22 de maig de 2012 el Govern de la Generalitat va nomenar Martínez Ibáñez gerent de l'empresa pública IAS, càrrec que se sumava al de gerent de l'ICS Girona, que ostentava des de l'1 de maig del mateix any, fent-ho per raons d'interès públic.

Tenint en compte que la Llei 8/2007 estabelix que tots els càrrecs directius de l'ICS estan sotmesos al règim d'incompatibilitats dels alts càrrecs de l'Administració de la Generalitat, es va decidir que Martínez Ibáñez cobrés un sol sou tot i estar desenvolupant dues funcions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Què fer aquest dissabte a la festa major de Banyoles

Què fer aquest dissabte a la festa major de Banyoles

Consulta el programa d'actes de la Festa de Sant Martirià

Què fer aquest diumenge a la festa major de Banyoles

Què fer aquest diumenge a la festa major de Banyoles

Consulta el programa d'actes de la Festa de Sant Martirà

La regressió dels boscos de ribera encareix el cost per fer aigua potable

La regressió dels boscos de ribera encareix el cost per fer aigua potable

L'ACA reconeix que una de les causes de l'estat d'aquests ecosistemes és «la reducció dels cabals...

Les fires i festes imprescindibles del diumenge a Girona

Les fires i festes imprescindibles del diumenge a Girona

La festa major de Banyoles, la Fira de la Castanya de Viladrau, i la Fira del Bolet a Albanyà...

Deu propostes per gaudir del cap de setmana a Girona

Deu propostes per gaudir del cap de setmana a Girona

Música, teatre fires i festes formen part de la nostra selecció

Enllaços recomanats: Premis cinema