ERC va substituir Mascort a la Diputació després de la renúncia de tres suplents

La formació destaca que els diputats provincials són designats pel partit, que els tria segons la representació territorial

21.03.2016 | 07:26
Pau Presas, al ple de dimarts.
Pau Presas, al ple de dimarts.

El president de la Federació d'ERC a les comarques gironines, David Mascort, va deixar la plaça de diputat provincial a la Diputació de Girona fa dos mesos, quan va ser nomenat secretari general d'Agricultura de la Generalitat. Al ple ordinari del mes de gener de la corporació ja es va fer efectiva la seva renúncia, tot i que llavors la formació encara no havia decidit qui ocuparia el lloc de Mascort. Els diputats provincials s'adjudiquen als partits polítics en funció dels seus resultats a les eleccions municipals. Per a cada plaça, s'ha de designar una persona per ocupar el lloc de diputat provincial i també tres suplents.

Quan es va constituir la Diputació de Girona el passat 1 de juliol, Mascort va ocupar una de les places que el partit judicial de Girona havia adjudicat a ERC. Els tres suplents que es van assignar al seu lloc van ser: Maria Mercè Roca, Josep Antoni Ramon i Robert Vilà. Roca és la cap de llista d'ERC a l'Ajuntament de Girona, Ramon és l'alcalde de Serinyà (al Pla de l'Estany) i Vilà és l'alcalde de Sant Martí Vell (al Gironès). Ara bé, després de la baixa de Mascort, els tres suplents també van renunciar a ocupar la vacant d'ERC a la corporació.

El motiu, va explicar ahir Mascort, és que la formació va plantejar si algun dels tres suplents podia passar a ser diputat provincial de la Diputació i si, per responsabilitat, «convenia que deixessin allò que estan fent». Mascort va afegir que, «vistes les circumstàncies», el partit va decidir que assumís la plaça el primer tinent d'alcalde i regidor d'Hisenda de l'Ajuntament de Cassà de la Selva, Pau Presas. D'aquesta manera, els tres suplents de Mascort van haver de renunciar a ocupar el lloc de la corporació perquè, així, ERC podia presentar una nova llista per assumir la plaça vacant, amb Presas com a diputat provincial i els seus tres suplents.

«Una cosa són les llistes que es presenten a les eleccions i una altra són els càrrecs designats pel partit», va afirmar Mascort, que va destacar que els diputats provincials es trien segons l'estabilitat territorial. «Les nostres assemblees comarcals decideixen qui són els seus representats. El lloc vacant de la Diputació corresponia al partit judicial de Girona; per tant, havia de ser un polític del Gironès o del Pla de l'Estany», va subratllar Mascort. Per això, va detallar que, com que l'alcalde de Fontcoberta (al Pla de l'Estany) és diputat provincial d'ERC, la formació va apostar per designar una persona del Gironès.

El president de la Federació d'ERC a les comarques gironines va remarcar que «quan s'han d'escollir els representants de la Diputació, que és just després de les eleccions municipals, bàsicament es trien els diputats provincials». «De suplents s'hi posa la gent de la comarca», va concloure Mascort.

Presas va ser nomenat diputat provincial d'ERC, ocupant el lloc de Mascort, el passat dimarts al ple ordinari del mes de març de la Diputació de Girona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Les festes i fires imprescindibles del diumenge a Girona
Les festes i fires imprescindibles del diumenge a Girona

Les festes i fires imprescindibles del diumenge a Girona

Mostres gastronòmiques i artesanes, bruixes i Halloween entre les nostres propostes

Set propostes per gaudir del cap de setmana a Girona

Set propostes per gaudir del cap de setmana a Girona

Més enllà de les Fires de Sant Narcís de Girona, moltes altres poblacions de la demarcació...

Girona espera assolir el 80% d´ocupació pel pont de Tots Sants

Girona espera assolir el 80% d´ocupació pel pont de Tots Sants

L'elevada ocupació de la ciutat i els seus voltants es deu en part al fet són les fires de Sant...

Un error formal impedeix jutjar una estafa immobiliària

Un error formal impedeix jutjar una estafa immobiliària

El gestor es va quedar un pis i un local d'una veïna d'Olot fent-li creure que firmava un aval de...

Protesta sindical al parc hospitalari Martí i Julià de Salt

Protesta sindical al parc hospitalari Martí i Julià de Salt

Comín, que va lloar el model de salut mental a Girona com un model assistencial «de...

Salut defensa que les inversions a altres centres no comprometen el nou Trueta

Salut defensa que les inversions a altres centres no comprometen el nou Trueta

Comín assegura que el futur hospital de Girona és «la inversió més important del Departament a...

Enllaços recomanats: Premis cinema