El conseller de Justícia, Carles Mundó, va visitar ahir de motu proprio la província de Girona i va aprofitar per anunciar al president de l'Audiència Provincial de Girona, Fernando Lacaba, i al fiscal en cap, Josep Maria Casadevall, que es crearà un nou Jutjat de Primera a Instància a Girona -serà el número 7- que dividirà la seva activitat entre assumptes civils i de família. Serà l'únic dels nou jutjats de nova creació de Catalunya que s'ubicarà a la província.

Però no va ser l'únic anunci. Mundó també va assegurar que es reformaran els Jutjats de Blanes durant el 2017 per encabir-hi la nova oficina judicial i s'està buscant un emplaçament a Santa Coloma de Farners per agrupar en un sol edifici els quatre jutjats d'instrucció dispersos per la ciutat. Aquest darrer assumpte és el menys urgent dels tres projectes però Mundó creu que «en els propers mesos podrem donar resposta».

Lacaba va voler «agrair» la visita del conseller perquè és un gest inusual i va afegir que la reforma dels jutJats permetrà també incloure el Registre Civil dins la seu -ara està ubicat en un altre edifici per manca d'espai.

El president de l'Audiència va aprofitar la visita per explorar amb el conseller la possibilitat de traslladar els Jutjats Penals de Girona que es troben al carrer Ramon Folch al Palau de Justícia, on hi ha l'Audiència Provincial de Girona, a fi que es pugui muntar allà tot el servei d'execució de sentències penals. Amb els Jutjats Socials es faria a la inversa, passarien del Palau de Justícia a l'edifici de Ramon Folch aprofitant també que s'hi han de fer reformes per adaptar-lo a la nova oficina judicial. De totes maneres, aquesta és una proposta «que està a l'agenda política però li falta el pressupost».