ALBERT CORNELLÀ | GIRONA

Un tribut i un pínic per cloure el Black Music Festival

El Black Music Festival acomiada entre avui i diumenge la seva 15a edició amb Ramon Mirabet (aquesta nit a l'Auditori de Girona), el tribut a Amy Winehouse (demà a El Canal de Salt) i el doble concert amb The Gruixut's i The Risas (demà a la nit a La Mirona de Salt). En l'apartat d'activitats paral·leles, la Plaça Catalunya acull demà, durant tot el dia, un tast d'instruments i diumenge al migdia al Parc del Migdia, un pícnic musical, amb A Contra Blues, la Cia. Roger Canals i la Black Music Big Band.

Divinas es desdoblen al Teatre de Salt

Carla Móra, Irene Ruiz i Marta Móra, les tres integrants de la companyia Divinas, pujaran divendres i dissabte a la nit al Teatre de Salt per presentar "Enchanté!" i "Histèriques", respectivament. El primer espectacle s'ambienta en l'explosiva vida cultural de la París de principis de segle XX, poc abans de ser envaïda per les tropes alemanyes. El segon, és un musical on les tres protagonistes es multipliquen per captar, en una instantànea múltiple, el perfil de les dones que es frustren, riuen i ploren, sense deixar mai de cantar.

Il·lusionisme, poesia i humor, amb el Mag Lari a Girona

El Mag Lari presenta dissabte i diumenge al Teatre Municipal de Girona, "Ozom", un espectacle que ret homenatge als mestres de la màgia que han convertit l'il·lusionisme en un art admirat al llarg dels segles. En aquesta proposta, l´il·lusionisme es fusiona amb la poesia i, al mateix temps, amb l'humor més quotidià.

El Mercat Romà envaeix Llagostera

Llagostera es transforma aquest diumenge en un poblat de l'imperi romà amb la novena edició del Mercat Romà. Com a novetat, en aquesta ocasió s'ha ampliat la zona dedicada als oficis antics, on al llarg de la jornada s'hi faran tota mena d'exhibicions. El programa també inclou exposició d'aus rapinyaires, desfilada de manaies, cercaviles, espectacles de dansa i circ o el mercat de productes artesans. Paral·lelament, els restaurants del municipi oferiran, fins al 4 d'abril, el menú de la campanya gastronòmica "La Cuina del Manaia".

Fira del Brunyol de Figueres

Figueres serà durant tot aquest dissabte el punt de trobada per els amants del dolç. La Fira del Brunyol de l'Empordà, que es desenvoluparà durant tot el dia pels carrers del centre de la capital empordanesa, proposa degustació i venda d'aquest típic dolç de Quaresma, una fira d'artesania i alimentació, batukada, xocolatada i havaneres.

Fira del Ferro de Besalú

Besalú acull cada Setmana Santa els millors ferrers i forjadors de Catalunya. Fornals, espurnes de foc i cop de martell són els protagonistes de la Fira del Ferro que celebra entre dissabte i diumenge la seva dotzena edició.

La Passió de Sant Climent Sescebes

L'Horta d'en Cusí de la localitat altempordanesa acull aquest diumenge la primera de les tres representacions de la Passió de Sant Climent, una de les cites imprescindibles de la Setmana Santa a la demarcació de Girona. La resta de funcions es desenvoluparan, si el temps ho permet, el divendres 25 i el diumenge 27, coincidint amb les festivitats de Divendres Sant i Diumenge de Pàsqua.

ExpoCanina a Girona

Els gossos són els principals protagonistes, entre dissabte i diumenge, de l'ExpoCanina. L'esdevniment, que es porta a terme al Palau de Fires de Girona, inclou exhibicions de tota classe, competicions i activitats. Es preveu que al llarg del cap de setmana, prop de 1.500 mascotes passin per l'exposició.