La muntanya s´imposa al litoral com a destí preferit aquesta Setmana Santa

Els hotelers gironins preveuen unes bones vacances a la costa, però al Pirineu l'ocupació serà superior al 70%

21.03.2016 | 07:26
La neu de dijous va ser molt ben rebuda en pistes com la de Masella.
La neu de dijous va ser molt ben rebuda en pistes com la de Masella.

El Pirineu gironí s'imposa en les previsions d'ocupació per a aquesta Setmana Santa. El fet que la festivitat caigui aviat en el calendari i que hagin caigut nevades en les darreres hores fa que les reserves pugin als hotels de muntanya, on es preveuen ocupacions a l'entorn del 70%.
En canvi, a la costa molts hotels no obren (a Lloret, per exemple, el 60% estarà tancat) i les ocupacions es preveuen a l'entorn del 50-70%, segons les zones. La climatologia serà clau per convèncer els indecisos de reservar o bé a prop del mar o bé a la muntanya.
L'Associació d'Apartaments Turístics preveu ocupacions del 60-70% a les comarques d'interior. Per al sector del càmping, la Setmana Santa no suposa l'arrencada de la temporada, ja que només obriran el 30%, sobretot aquells càmpings més petits. Les darreres nevades a les portes de Setmana Santa han afavorit els hotels de de muntanya. Segons dades de la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona, el Pirineu omplirà el 70% de les places hoteleres, i això sense comptar les possibles reserves d'última hora.
Al Ripollès l'ocupació oscil·larà entre el 65% i el 70%, mentre que la dels hotels de la Cerdanya serà superior, fregant el 75%. Però aquesta Setmana Santa no marcarà un inici de temporada a la Costa Brava. Els hotels treballaran a mig gas i a poblacions turístiques importants, com Lloret de Mar o Blanes, tan sols hi haurà disponibles el 40% de les places hoteleres i a partir del 24 de març. Molts establiments del litoral encara estan tancats i no preveuen començar la temporada fins a mitjans d'abril, depenent de la demanda.
La previsió és que l'ocupació els dies de Setmana Santa a la Costa Brava sud i centre sigui d'entre el 70 i el 75%, mentre que a l'Alt ?Empordà serà força més baixa, màxim del 50%. A Girona ciutat el 80% dels llits estaran ocupats. La zona ?d'interior també atraurà turisme, sobretot a la Garrotxa, on preveuen arribar també al 80% d'ocupació.
La mitjana d'estades per persona i nit serà d'entre dos i tres dies, seguint la tendència dels últims anys. La gran afluència de turistes serà els dies de Setmana Santa, entre el 24 i el 28 de març. El perfil del visitant de les comarques gironines són famílies i parelles de mitjana edat.

Els joves, a la costa
A la costa la mitjana d'edat es rejoveneix perquè també hi ha moltes famílies amb nens i adolescents que competiran en el torneig de futbol MIC. Els visitants són, sobretot, turistes de proximitat, majoritàriament provinents de Barcelona i la seva àrea metropolitana. Com ja és tradicional, les cases rurals de la demarcació s'omplen per Setmana Santa.
Ara per ara, les reserves entre el 24 i el 28 de març són del 85% però l'Associació Turisme Rural Girona preveu que s'enfili fins al 95% gràcies a les reserves d'última hora. La previsió d'ocupació és força homogènia a les diferents comarques perquè a les de muntanya els turistes busquen la neu, mentre que a la resta pesa la previsió de bon temps. Tot i les bones expectatives, els visitants continuen seguint la tendència d'escurçar el nombre de nits d'estada.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Informació i recursos per cobrir tota la formació acadèmica

Informació i recursos per cobrir tota la formació acadèmica

La plataforma "Volem signar i escoltar" defensa el dret a utilitzar la llengua de signes

«Les persones sordes són invisibles i estaria molt bé fer Dret per poder reivindicar tots els seus drets»

«Les persones sordes són invisibles i estaria molt bé fer Dret per poder reivindicar tots els seus drets»

Té 19 anys i és de Salt, on ara estudia FP a l'institut Vallvera. La Primària i la Secundària...

López de Lerma passa comptes

López de Lerma passa comptes

El polític gironí Josep López de Lerma acaba de publicar el llibre "Cuando pintábamos algo en...

Divertir-se amb les activitats que feien els pares i els avis

Divertir-se amb les activitats que feien els pares i els avis

Al novembre començarà un cicle d'exposicions de fotografies antigues de l'Arxiu de la Garrotxa...

La Fundació SER.GI dóna veu a les persones refugiades

La Fundació SER.GI dóna veu a les persones refugiades

És a segona activitat del cicle «Siner[GI]es

Enllaços recomanats: Premis cinema