Ensenyament treballa amb deu ajuntaments de les comarques gironines per afegir el servei de llar d'infants a les seves escoles rurals. El director dels Serveis Territorials a Girona, Josep Polanco, va destacar ahir que havien detectat que els alumnes d'entre 1 i 3 anys que havien d'anar a llars d'infants de municipis veïns sovint ja no tornaven al seu poble per anar a l'escola. Polanco va afegir que oferint educació infantil de primer cicle s'aconseguiran «fidelitzar les famílies al poble i a l'escola», amb millora de la cohesió social.

Es tracta d'un pla experimental per implantar educació infantil de primer cicle (d'1 a 3 anys) a escoles rurals que aquest curs 2015-16 ha començat a Lleida i Terres de l'Ebre. Ara Ensenyament preveu estendre'l a les comarques gironines a partir del setembre vinent. Per aquesta raó, els Serveis Territorials ja treballen amb ajuntaments de la demarcació que actualment tenen escola rural, malgrat que no disposen de llar d'infants. Polanco va manifestar que Ensenyament preveu implantar aquest pla en grups de com a màxim deu alumnes. Per fer-ho, cal el compromís del consistori, juntament amb l'acord de cada centre i les famílies. «Hem començat a treballar-ho amb deu localitats que creiem que compleixen tots els requisits», va explicar.

Els municipis amb els que ja es treballa són Sant Climent Sescebes, Sant Miquel de Campmajor, Vallfogona del Ripollès, Planoles, Garrigàs, Esponellà, Colera, Cabanes, Vilanant i Osor.