L'Ajuntament d'Olot -en el seu darrer ple- va aprovar la modificació inicial del Pla d'Ordenació Urbana Muncipal (POUM) a la zona de Batet-Benavent. L'alteració del pla és per fer un nou dipòsit municipal d'aigua potable. L'acord va comptar amb el vistiplau de CiU, PSC, ERC i la CUP i l'abstenció d'OeC.

El regidor d'Urbanisme, Jordi Alcalde (CiU), va explicar: «En aquests moments, estem en converses amb els propietaris dels terrenys per concretar la indemnització». Va dir: «A l'hora de determinar la situació s'ha tingut en compte la proximitat de la capatació d'aigua».

A Olot, ara hi ha un sol pou d'aigua a la muntanya de Montolivet. El fet de disposar d'un sol pou és un motiu de talls puntuals a la distribució.

La idea de l'Ajuntament és disposar d'un dipòsit nou que augmentaria la capacitat d'emmagatzematge fins a 13.000 metres cúbics. Quatre mil més que la reserva actual de 8.000 metres cúbics

La previsió econòmica per al nou dipòsit volta els 3 milions d'euros.

La construcció del dipòsit ja s'havia tractat amb l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), però la situació econòmica global ho ha retardat.