Per què CDC i el PSC s'entenen als ajuntaments però no al Parlament?

Hi ha una tradició en el món municipal, des de fa molts anys, de fer pactes diversos amb molts partits segons la situació de cada municipi. Al Parlament, a l'època del president Pujol nosaltres vam tenir moltes majories i en el moment que no les vam tenir, el PSC va preferir altres socis. En l'època del tripartit el PSC va voler aprofundir amb els seus aliats a la Generalitat en diversos municipis però, tot i així, nosaltres encara manteníem pactes amb el PSC a alguns llocs. Jo no ho veig una anomalia, sinó una situació normal que dóna sentit al fet que Catalunya és molt plural i que cada poble té la seva idiosincràsia i la seva manera de funcionar.

Com pot treballar un consistori per defensar la independència de Catalunya quan el soci de govern demana un nou model constitucional?

Quan fas política local el que defenses és el municipi i quan hi ha mocions del procés nacional cadascú vota el que creu convenient. Això també demostra la diversitat d'idees, però una cosa pot casar amb l'altra tranquil·lament. En el món municipal hi ha temes en comú que afecten el municipi en els quals hi ha una unanimitat de grups diferents i després, en termes ideològics d'abast nacional hi ha una diversitat de criteris. Per tant, això no és un problema per establir aliances.

En termes ideològics, per què és més fàcil arribar a acords amb el PSC que amb els altres grups?

No crec que en termes ideològics sigui més fàcil arribar a acords amb el PSC. En termes ideològics nacionals de Catalunya és pràcticament impossible arribar a acords. El PSC defensa un model diferent del que defensa Convergència i per tant, si al consistori s'hagués de primar el tema nacional sí que dono la raó que difícilment hi hauria pactes amb el PSC.