Salut tramita la penalització a la nova empresa de les ambulàncies

No va començar a prestar el servei la data prevista perquè tenia bases pendents de validar

20.03.2016 | 06:30

El Departament de Salut ja ha iniciat els tràmits per penalitzar la nova empresa adjudicatària del servei d´ambulàncies, Transport Sanitari de Catalunya (TSC). El motiu, segons indica el conseller de Salut, Toni Comín, en una resposta parlamentària, és que TSC no va començar a prestar el servei de transport sanitari a la regió sanitària de Girona en la data prevista a les clàusules de la licitació perquè encara tenia algunes bases pendents de validar.

Salut també tramita la penalització de l´adjudicatària del lot territorial del Camp de Tarragona i ha incoat un expedient per a la penalització de les adjudicatàries que s´encarreguen del servei a l´Alt Pirineu, Lleida, Terres de l´Ebre i la Catalunya Central perquè també van començar a operar més tard del previst.

En la seva resposta, Comín assenyala que el Departament de Salut, a través del Servei Català de la Salut (CatSalut), va crear el passat 8 d´octubre una taula nacional de seguiment del desplegament del procediment del transport sanitari per analitzar el desplegament i funcionament del nou model del SEM, derivat del polèmic concurs per adjudicar el servei.

Aquesta taula nacional participada per l´Administració, les empreses adjudicatàries i la part social es va reunir en tres ocasions entre octubre i desembre mentre que, alhora, es realitzaven comissions territorials amb taules de seguiment de cada un dels lots en què es divideix Catalunya per als aspectes més operatius.

A més, recorda Comín, des del SEM es van realitzar auditories dels recursos presentats en cada un dels lots territorials, i fins que no va considerar que els recursos presentats són els adequats no es va autoritzar l´inici de la prestació del servei.

Incidències a Girona

La implantació del nou model del SEM va arribar a les comarques gironines després de diversos endarreriments, ja que una de les primeres dates que s´havia anunciat al territori per a la posada en marxa del servei era a principis de desembre i posteriorment, el dia 28. Finalment, l´adjudicatària va esgotar el termini marcat a les bases del concurs, el 15 de gener, per iniciar el servei.

L´arribada de la nova empresa ha estat acompanyada de polèmica des del seu inici, amb un turbulent procés d´adjudicació, i des d´un bon principi es van detectar incidències, sobretot en el transport sanitari no urgent, de les quals s'han queixat pacients i institucions com l'hospital de Palamós. El mateix Comín va explicar dimecres al Parlament que la regió de Girona és on s´han registrat més incidències i les va atribuir a l´adjudicatària que substitueix CTSC, l´empresa que se n´havia encarregat fins ara.

Salut està investigant aquestes incidències per veure si són pròpies del procés d'implantació o si deriven del model en si, i preveu actuar «amb contundència» si es detecten «irregularitats injustificables».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

La Generalitat reduirà el transvasament d´aigua del riu Ter a Barcelona

La Generalitat reduirà el transvasament d´aigua del riu Ter a Barcelona

El conseller de Territori anuncia un pla per fer baixar «de manera considerable» el cabal a través...

Salut distribuirà unes 110.000 dosis de la vacuna contra la grip a Girona

Salut distribuirà unes 110.000 dosis de la vacuna contra la grip a Girona

Dilluns s'inicia la campanya de vacunació, que enguany se centra en millorar la cobertura dels...

Alerta de pluges per aquest dissabte a Girona

Alerta de pluges per aquest dissabte a Girona

Es poden arribar a acumular 50 litres per metre quadrat

Audi roda un espot publicitari a Llagostera

Audi roda un espot publicitari a Llagostera

L'equip de la productora fa diversos dies que enregistra imatges pels carrers d'aquest municipi

Banyoles arranja un vial del Barri Vell i intervé a la plaça Estudis per evitar aiguats

Banyoles arranja un vial del Barri Vell i intervé a la plaça Estudis per evitar aiguats

La segona fase de la remodelació del carrer dels Valls anirà des del carrer Sant Antoni fins a la...

Enllaços recomanats: Premis cinema