La vaga de controladors francesos ha obligat fins aquest dilluns a cancel·lar quatre vols de la companyia de Ryanair, concretament el d'anada i tornada amb Pisa i amb Bratislava.

La jornada de protestes, contra la reducció de plantilla quan es preveu un augment del trànsit aeri, ja es va iniciar aquest diumenge i es s'allargarà durant tot aquest dilluns.

A l'Aeroport del Prat, fins aquest dilluns a un quart de dotze del migdia, s'han cancel·lat 59 amb sortida i arribada segons ha informat Aena. Es tracta de vols no només que enllacen la capital catalana amb ciutats franceses sinó de trajectes que han de volar per sobre l'espai aeri francès. Per exemple, Ryanair acumula més d'una vintena de cancel·lacions des de Barcelona o amb destí de vols al Regne Unit, com per exemple Londres o Manchester; a Itàlia, com Milà, Venècia o Bolonya, entre d'altres; i d'altres a Budapest, Berlin i Brussel·les, segons informa a la seva pàgina web.

Per la seva banda, Vueling ha informat d'un vol afectat per a aquesta tarda d'un vol procedent de Paris Orly cap a Barcelona i del trajecte de tornada cap a la capital francesa.

Altres companyies, com Air France i British Airways adverteixen dels efectes que la protesta dels controladors francesos poden tenir sobre els seus vols que utilitzen l'espai aeri francès. En aquest sentit, la companyia britànica ha anunciat que en la mesura que pugui habilitarà aparells de més capacitat.

D'altra banda, els passatgers d'un vol de Turkish Airlines que tenia prevista la sortida dissabte al migdia van acabar sortint cap a la seva destinació 24 hores més tard del previst.