El trànsit aeri a França podria tornar a veure's pertorbat el proper dia 31, en aquest cas per una vaga de funcionaris, que coincidirà amb una aturada general convocada per diversos dels principals sindicats del país contra la reforma laboral del Govern del president François Hollande.

Els vols a l'aeroport de Marsella van registrar ahir un retard d'uns 100 minuts i de 60 minuts en els de Lió i Beauvais, mentre que es van reabsorbir en les altres grans plataformes afectades per la vaga de controladors aeris a França.

La DGAC va reconèixer que l'atur dels controladors estava causant «no poques dificultats» a l'espai aeri francès, amb retards de 50 a 100 minuts.

De cara a avui, jornada en què ja no hi ha convocatòria de vaga, la situació hauria de tornar a la normalitat.

En l'àmbit de l'Estat espanyol, les aerolínies es van veure obligades a cancel·lar 264 vols fins a les 17.00 hores als aeroports espanyols de la xarxa d'Aena, dels 2.269 programats per avui per la segona jornada de vaga dels controladors aeris francesos.

D'aquestes cancel·lacions, 43 eren vols amb França, dels 194 programats, i 221, amb la resta d'Europa, dels 2.075 previstos, van informar fonts del gestor aeroportuari espanyol.

A l'aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas, es van cancel·lar 39 vols, dels quals 17 van ser connexions amb França (de les 82 programades) i 22 amb la resta d'Europa (de les 425 previstes).