SETMANA SANTA

L'agenda completa dels actes de Setmana Santa a les comarques gironines

Totes les processons, representacions, caramelles i actes vinculats a la Setmana Santa a les principals poblacions de Girona

24.03.2016 | 07:19

DIMECRES 23 DE MARÇ

Girona. A les 8 del vespre sortida dels Manaies per lliurar el penó al pendonista d´aquest any, Benet Rovira. La formació anirà des del castrum de Sant Lluc fins al carrer Migdia, passant pels principals carrers del centre de la ciutat.

DIJOUS 24 DE MARÇ

Blanes. A les 5 de la tarda, desfilada del grup de Manaies i relleu del capità. Sortida des del Port, relleu del capità al carrer Migdia i tornada per arribar, al voltant de les 7 de la tarda, al carrer Raval/Blanes Centre.

Campdevànol. A les 6 de la tarda, a la plaça Anselm Clavé els armats lliuren el penó.

Camprodon. A les 7 de la tarda, missa del sopar del Senyor i, fins a les 12 de la nit, adoració de Jesús Eucaristia al Monument a la parròquia de Santa Maria.
A les 8 del vespre, al monestir de Sant Pere, concentració de tot el Maniple.
A 2/4 de 9 de la nit, desfilada del Maniple fins a la porta de la Cerdanya, on les autoritats de la vila faran entrega de la maça als soldats romans. Tot seguit, l´abanderat arribarà fins a la torre del pont i, prenent el penó, farà mostra de la conquesta de Camprodon. A continuació, es desfilarà fins a la plaça de la Vila, on es faran els honors a la Casa de la Vila.

Llagostera. A 2/4 de 8 del vespre, davant de l´estació, sortida del Maniple dels Manaies de Llagostera, per fer el tradicional lliurament del penó.
A partir de les 9 del vespre, a l´església parroquial, celebració del Sant Sopar del Senyor i representació de les diferents escenes de la Passió a la plaça del Castell.

Llançà. A partir de les 10 de la nit, Via Creu amb recorregut pels carrers del nucli antic.

Verges. A les 5 de la tarda, sortida de la desfilada de les Manages, que recorrerà els carrers del poble.
A les 10 de la nit, representació del Misteri de la Passió a la Plaça Major.
A les 12 de la nit, La Processó pels carrers, incloent-hi la coneguda Dansa de la Mort.

Girona. Del 17 de març al 24 de març, a l'església de la Mare de Déu dels Dolors de Girona, Exposanta. Horari: d'11 a 13h i de 17 a 20h.

DIVENDRES 25 DE MARÇ

Amer. A 2/4 de 10 de la nit, des de la plaça del Monestir, tradicional processó amb els Manaies d'Amer. Recorrerà diversos carrers del municipi.

Bellcaire d'Empordà. A les 10 de la nit, a la plaça dels Comtes d´Empúries, representació de "Bandera de Catalunya", un muntatge teatral amb la història de Catalunya durant els segles XII-XIV.

Blanes. A les 12 del migdia, desfilada dels Manaies, des del carrer Ample fins al passeig de Dintre.
A 2/4 de 10 de la nit, a la plaça de l´església, anunci de la processó a càrrec dels Manaies.
A les 10 de la nit, processó penitencial del Sant Crist, amb sortida i arribada a la plaça de l´església.

Caldes de Malavella. A partir de les 9 de la nit, processó del Divendres Sant, des de la plaça de l´Església.

Campdevànol. A les 8 del vespre, des del pavelló municipal, sortida de la processó dels Sants Misteris amb passos vivents.

Camprodon. A 3/4 de 8 del matí, sortida dels romans de la plaça Santa Maria fins a l´església del Carme.
A les 8 del matí, davant l´església del Carme, concentració per fer la sortida del Viacrucis (Processó de les Dones) pels diferents carrers del poble. En acabar, interpretació de la Retreta a l´Hospital geriàtric.
A 2/4 de 9 de la nit, sortida en marxa ràpida cap a la plaça de la Vila per fer el lliurament al Centurió del Maniple del banderí de comandament, així com per recollir els Decurions i el Penó del Maniple.
A les 9 de la nit, processó dels Sants Misteris.

Castelló d'Empúries. A partir de les 7 de la tarda, pels carrers i places de la vila, representació del Viacrucis Vivent amb sortida des de la plaça de la Basílica.

Girona. A partir del migdia i durant tot el dia, exposició dels Passos a la plaça de la Catedral de Girona.
A les 7 de la tarda, sortida del Maniple de Manaies per recollir el penoner. Sortida de l'Església de Sant Lluc (carrer del Rei Ferran el Catòlic), Parada davant del núm. 77 del carrer Migdia per a recollir el Penó i retorn al castrum de Sant Lluc, passant pel centre de la ciutat.
A les 9 de la nit, sortida de la Processó del Sant Enterrament. Els Manaies de Girona s'afegeixen a la Processó de Sant Enterrament que organitza la Junta de Confraries de Girona i inicien el recorregut des de la Catedral de Girona.
A les 23h, aproximadament, arribada de la processó a la Catedral. Rendiment d'honors a la Santa Creu i paraules del bisbe, cant del Crec en un Déu i benedicció final.

De les 10 del matí a les 2 de la tarda, es pot visitar el Castrum dels Manaies a l´església de Sant Lluc, l´exposició amb els elements que utilitzen els armats en la seva sortida de Setmana Santa.

L´Escala. A les 10 de la nit, inici del VIII Viacrucis Vivent, al centre del municipi.

Llagostera. A les 9 de la nit, sortida des de la plaça del Castell de la processó. Durant la processó es donarà continuïtat a les escenes de La Passió amb la Crucifixió a la plaça del Castell.  

Lloret de Mar. A les 10 de la nit, a l´església de Sant Romà, processó amb sortida des de la plaça de l´església. Recorregut: Església Sant Romà, Hospital Vell, Canonge Domènech, Plaça Germans Maristes, Esperança, Sant Pere i Església Sant Romà.

Palafrugell. A 2/4 de 9 de la nit, de l´església parroquial de Sant Martí fins a la capella de l´antic hospital, processó.

Roses. A les 9 de la nit, a la plaça de l'Església, inici de la processó del Silenci pels carrers de la població. La processó recorrerà els principals carrers del municipi per tornar al lloc de sortida.

Sant Feliu de Guíxols. A les 11 del matí, a l´església de la Mare de Déu dels Àngels, al monestir, celebració del Viacrucis.
A les 6 de la tarda, a l´església de Sant Joan de Vilartagues, celebració de la Creu de Jesús.

Sant Hilari Sacalm. A les 7 de la tarda, a l´església parroquial, presentació dels Misteris.
A les 9 de la nit, representació del Viacrucis Vivent. Per a més informació, visiteu http://www.viacrucisvivent.cat

Sant Climent Sescebes. A 2/4 de 6 de la tarda, a l´Horta d´en Cusí, representació de la 40a edició de la Passió de Sant Climent. També es representa diumenge 27 de març, a la mateixa hora. Obra de diversos autors, la Passió de Sant Climent vol explicar no només els fets que es recullen en els Evangelis, sinó també com podien haver esdevingut des d'un aspecte més quotidià els darrers dies de Crist.

DISSABTE 26 DE MARÇ

Bellcaire d'Empordà. A les 10 de la nit, a la plaça dels Comtes d´Empúries, representació de "Bandera de Catalunya", un muntatge teatral amb la història de Catalunya durant els segles XII-XIV.

Campdevànol. A les 8 del vespre, a la parròquia de Sant Cristòfol, Vetlla Pasqual i, al final, cantada de Caramelles.

Girona. A les 11 del matí, cercavila de la banda des de la plaça Pompeu Fabra fins a la plaça de la Independència.
A les 12 del migdia, concert de banda a la plaça de la Independència, a càrrec de la Lira de Vilafamés de Castelló de la Plana.

Santa Coloma de Farners. A 2/4 de 12 de la nit, a les Mesures de la plaça Farners, cantada de Caramelles sota la direcció de Josep Masferrer. Després de la cantada, bunyols i vi dolç per a tots els participants.

DIUMENGE 27 DE MARÇ

Blanes. A 3/4 de 12 del migdia, processó de la imatge de la Mare de Déu des de la plaça de l´Església fins a la plaça dels Dies Feiners.
A les 12 del migdia, processó de la imatge del Crist Ressucitat des de la plaça de l´Església fins a la plaça dels Dies Feiners.
A 2/4 d´1 del migdia, a la plaça dels Dies Feiners, cant de l´Àngel.
A 3/4 d´1 del migdia, processó de tornada de les dues imatges a la parròquia.

DILLUNS 28 DE MARÇ

Vila-Sacra. A 2/4 de 8 de la tarda, a la Parròquia de Vila-Sacra, 4a representació de La Passió segons Sant Lluc. Organitza: Associació Juvenil Cultural de lleure de Vila-Sacra.

Palafrugell. A partir de les 8 del matí, a Sant Sebastià, Vot de la Vila i processó de les cuques amb peregrinació.
A les 10 del matí, benedicció del mar i del terme.
A les 11 del matí, missa de dilluns de Pasqua en honor a Sant Sebastià.
A les 12 del migdia, sardanes amb la cobla Foment del Montgrí.
De les 10 del matí a les 2 de la tarda, obertura gratuïta de la torre de guaita.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema