La Junta de Govern de les Planes d'Hostoles d'avui decidirà si demanaran als Mossos que posin multes als vehicles mal aparcats a les zones de gorgs de la localitat. Es tracta de la zona del Molí dels Murris de Cogolls i el gorg de Santa Margarida. El problema és que els conductors aparquen al marge de la carretera i obstaculitzen el pas dels veïns de les masies i granges de la rodalia. Es tracta d'un pas usat pels camions que hi passen per carregar porcs i pels tractors que van a llaurar els camps.

En la zona del gorg de Santa Margarida, els cotxes mal aparcats obstaculitzen el pas dels vehicles que van a la factoria de productes carnis Monter, SA.

El problema dels cotxes mal aparcats és propi dels períodes de vacances, sobretot a l'estiu. Això no obstant, en un dia dels darrers caps de setmana, van comptar 40 cotxes. Fonts de l'Ajuntament raonen que es tracta de gent que va a caminar. Les mateixes fonts han indicat que en diades punta de vacances van comptar fins a 200 cotxes, entre les dues zones.

Un dels motius que provoquen l'atracció pels gorgs és que tots dos compten amb imposants salts d'aigua que tenen l'avantatge de poder passar-hi per sota.

Fonts de l'Ajuntament han indicat que si bé la gent que visita els gorgs o els fa servir per banyar-s'hi va al poble a comprar aliments o begudes, també deixa brutícia.

Per evitar-ho, l'Ajuntament ha anunciat que posarà contenidors al costat dels gorgs. Una altra mesura exposada per la municipalitat serà posar senyals.

Un altre problema -segons les mateixes fonts- són els robatoris. La gent que es banya sol deixar objectes de valor a la vista i hi ha lladres que trenquen els vidres dels cotxes i se'ls emporten.