Ryanair va lamentar l'episodi de vaga de diumenge i d'ahir. En un comunicat l'aerolínia irlandesa va carregar contra el sindicat convocant de la protesta, al qual va acusar de fer una «acció egoista» contra els milers d'afectats de tot Europa.

Per aquest motiu, la companyia va animar els consumidors a signar una petició on line per reclamar que se suprimeixi «el dret a vaga dels sindicats de controladors aeris en la mateixa línia que les forces militars i policials europees, a les quals no els està permès fer vaga».

En aquesta línia, Ryanair considera que aquests sindicats haurien «d'organitzar-se i resoldre les seves inquietuds a través de la mediació i l'arbitratge, fet que no implicaria vagues o tancaments d'espais aeris d'Europa».

L'aerolínia demana també que mentre hi hagi vaga altres controladors cobreixin la feina dels seus companys i permetin gestionar els vols sobre l'espai aeri francès. Ryanair recorda que el sindicat de controladors francès ja ha fet 42 vagues des del 2009 i que això els ha perjudicat.

L'empresa va demanar «sinceres disculpes a tots els afectats per les accions injustificades dels controladors aeris francesos, que continuen fent xantatge als consumidors europeus i fem una crida al Govern francès i la Comissió Europea perquè prenguin mesures i evitin complicacions addicionals.».

Fonts de la companyia van explicar que els afectats que ho demanin podran reclamar la devolució íntegra de l'import, la reubicació al següent vol disponible de la ruta cancel·lada, o un altre destí alternatiu.